Köksal Toptan'a yumurta

Köksal Toptan'a yumurta

ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) söyleşiye katılan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bir öğrencinin yumurtalı protestosuyla karşılaştı.

2013.05.02 15:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Köksal Toptan'a yumurta

 Yumurta, Toptan'a isabet etmezken, öğrenci yaka paça salondan çıkarıldı. Öğrenciden şikayetçi olmayan Toptan, "Bu kızımızı anlıyorum, düşüncelerine saygı gösteriyorum. Hiç kimse bir başka partiyi, hükümeti sevmeye mecbur değil" dedi.

BEÜ Uluslararası İşbirliği ve Diyalog Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği, 'Geleceğin şekillenmesinde gençliğin rolü' konulu söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TBMM eski Başkanı Köksal Toptan'ın konuşması sırasında salondaki bir kız öğrenci ayağa kalkalarak, "Sizi üniversitemizde istemiyoruz" dedi. Toptan, güvenlik görevlilerinin öğrenciye müdahalesini engellerken, konuşmaya devam eden öğrenci, "Ben sizi dinlemek istemiyorum. Üniversiteleri şirket haline, öğrencileri müşteri haline dönüştürmek isteyen AKP zihniyetine karşıyız, bunu istemiyoruz. Üinversitelerin gerçek sahibi öğrencilerdir" diyerek Toptan'a yumurta attı.

Yumurta, Toptan'a isabet etmezken, slogan atmaya devam eden öğrenci, salondaki güvenlik görevlilerince ağzı kapatılıp yaka paça salondan çıkarıldı.

'KİMSE BAŞKA BİR PARTİYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL'

Öğrencinin çıkarılmasından sonra konuşan Köksal Toptan, kimsenin Ak Partili olmak zorunda olmadığını, kendisinin de Ak Parti'nin bir propagandisti olarak üniversiteye gelmediğini söyledi. Toptan, şöyle konuştu:

"Ben üniversitemizin bir öğrenci topluluğunun daveti üzerine geldim. Bu üniversiteyi kuran Milli Eğitim Bakanıyım ama bu kızımızı da anlıyorum, düşüncelerine saygı gösteriyorum. Hiç kimse bir başka partiyi sevmeye mecbur değil, hiç kimse hükümeti sevmeye mecbur değil. Demokrasiden söz ediyoruz. Demokrasi çeşitli fikirlerin sergilenebildiği bir model demektir. Onun savunuculuğunu yapıp, karşı fikirlere karşı olmamız söz konusu olamaz. Genç kızımızı bu anlayış içinde değerlendiriyorum ve düşüncelerine saygı gösteriyorum. Başka üniversitede olsaydı ama burada olması hoş olmadı."

'YAKA PAÇA ÇIKARILMASINDAN RAHATSIZ OLDUM'

Salonda, kendisini protesto eden öğrenci gibi düşünmeyen öğrenciler olduğunu belirten Toptan, "Hiçbir arkadaşımız o öğrenciye müdahale etme, yuhlama gereği duymadı. Bu çok güzel bir şey. Onun düşüncelerine de saygı göstermemiz gerekiyor" dedi. Toptan, bir öğrencinin, protestocu öğrencinin yaka paça çıkarılmasının doğru olmadığını ifade etmesi üzerine de "Bundan ben de rahatsız oldum" diye konuştu.

Protestonun ardından koruma görevlisi araçtan getirilen şemsiye ile Toptan'ın arkasında durarak yeni bir eylem olasılığına karşı önlem aldı. Toptan'ın şikayetçi olmaması üzerine de öğrenci hakkında işlem yapılmadı.

'T.C.'Yİ KALDIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Köksal Toptan, bir öğrencinin sorusu üzerine TBMM'de yaşanan kavga ortamından rahatsız olduğunu söyledi. Toptan, "Önceki gün olanları utanç verici olarak karşıladım. Meclis'te öyle bir şey olamaz. Söylenenlere baktığınız zaman insan yerin dibine giriyor" diye konuştu. Toptan, başka bir öğrencinin bazı kamu kurumlarının tabelalarındaki T.C. ibaresinin kaldırılmasını sorması üzerine de "Türkiye Cumhuriyeti'ni kaldırmaya ne kimsenini niyeti olur ne de gücü yeter" dedi.

'ATATÜRK YAŞASAYDI BAŞKAN SEÇERDİK'

Toptan, bir öğrencinin, "Atatürk başkanlık sistemini ister miydi?" sorusunu da "Atatürk'ün dönemi fiilen başkanlık sistemiydi zaten. O kadar kısa sürede yapılan kanun ve reformları insanın aklı almıyor. Atatürk yaşasaydı biz onu başkan seçerdik. Allah rahmet eylesin, biz onun attığı temeller üzerine bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" cevabını verdi.

Toptan'ın üniversiteden ayrılması sırasında polis kampüs içinde önlem aldı. Toptan'ı protesto etmek isteyen bir grup öğrenci de görevliler tarafından yemekhaneye götürülerek dışarıya çıkmalarına izin verilmedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 15:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:20 - HABER MERKEZİ
A