Kız çocuklarını bekleyen tehlike

Kız çocuklarını bekleyen tehlike

İngiltere'de "University College London" tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, günde bir saat fiziksel aktivite yapma konusunda en çok sorun kız çocuklarında yaşanıyor.

2013.10.08 13:28 - Son Güncellenme: 2013.10.08 13:28 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Kız çocuklarını bekleyen tehlike

Çocukların fiziksel aktivite için ayırdıkları zaman konusunda yapılan araştırmanın sonuçları "obezite" alarmı veriyor. Araştırma, 7 yaş grubundaki 6 bin 500 çocuğu kapsıyor. Araştırmaya göre, çocukların yüzde 49'u günlük 1 saat olarak tavsiye edilen fiziksel aktiviteyi tamamlamıyor. Uzmanlar, bu durumun obezite için en büyük risk olduğuna dikkat çekiyor. Araştırmaya göre çocuklar, günde yaklaşık 6 saati sınıflarda hareketsiz geçiriyor.

Araştırma sonucunu değerlendiren Aktif Yaşam Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Haydar Demirel, günlük 1 saat fiziksel aktivite yapma konusunda en büyük sorunun kız çocuklarında görüldüğünü söyledi.

"KIZ VE ERKEK ÇOCUKLAR ARASINDA BÜYÜK UÇURUM VAR"
University College London Baş Araştırmacılarından Prof. Dr. Carol Dezateux de araştırma sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: "Fiziksel aktiviteye ayırılan zaman konusunda kız ve erkek çocuklar arasında büyük bir uçurum var. Kız çocuklarla fiziksel aktivite konusunda nasıl iletişim kurduğumuzu gözden geçirmemiz gerekiyor. Okuldaki oyun alanları başlangıç için iyi bir adım. Bu alanların çoğunlukla futbol oynayan erkek çocukları tarafından işgal edildiğini görüyoruz."

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.08 13:28 - Son Güncellenme: 2013.10.08 13:28 - HABER MERKEZİ
A