Kılıçdaroğlu'ndan 'çapulcu' aday sözü

Kılıçdaroğlu'ndan 'çapulcu' aday sözü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın etkin siyasi gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'a özel bir röportaj verdi.

2013.07.11 08:58 - Son Güncellenme: 2013.07.11 08:58 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu'ndan 'çapulcu' aday sözü

 

Kılıçdaroğlu, son dönemlerdeki politikalarını sert şekilde eleştirdi. Ali Gülen'in haberine göre gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan "Erdoğan, Suriye'ye terör ihraç ediyor" başlıklı röpson dönemlerdeki politikalarını sert şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a ağır suçlamalar yönelttiğini belirterek FAZ'a şöyle dediğini belirtti: "Radikal grupların Türkiye'de silahlanmasını sağlayan Erdoğan, Suriye'ye terör ihraç ediyor. Biz radikal grupların Türkiye'ye gelip burada yığınak yapmasını istemiyoruz. Erdoğan'la Esad arasında sadece bir kaç ton farkı var. Son olay, ne kadar haklı olduğumu ortaya çıkardı. Otoriterlikleri arasında azıcık renk farkı var. İkisi de baskıcı."

Kılıçdaroğlu'nun, son eylemlerden sonra Erdoğan ve bir bakanının uluslararası faiz lobisi ya da Lufthansa gibi dev şirketleri suçlamasını inandırıcı bulmadığını belirten gazete, bu konuda da, "Bir ülkeyi yönetemeyen iktidarın, kabahatlarini başka ülkede aramasının en basit örneği budur" dediğini yazdı.

Michael Mertens'in hazırladığı röportaja geniş yer ayıran gazete, Kılıçdaroğlu'nun, Gezi Parkı eylemcilerinden yerel seçimlere aday çıkarmayı düşündüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, röportajda eylemcilerden aday çıkartma konusunda 'Bu insanlar İstanbul için çalıştılar, bunun da bir şekilde desteklenmesi gerekir' diye konuştuğu yazıldı.

ORTAK ADAY ÇIKARSINLAR MESAJI

Gazete, katı hiyerarşik yapılanmanın olduğu CHP ile tek bir yapıdan oluşan eylemcilerin anlaşıp anlaşmayacağının bilinmediğini yazarken, Taksim Platformu'nun kurucularından olan mimar Korhan Gümüş, genel olarak Türkiye'de yeni bir politik kültürün yerleşmesi ve vatandaşın daha çok katılımcı olması gerektiğini, meselenin bir partiden aday olup olmamakla alakasız olduğunu belirtti.

Türk Matematik Toplumu başkanı ve inisiyatif kurucularından Betül Tanbay'ın da, henüz adaylık konusunda net tavır almadığını belirten gazete, sadece Gezi düşüncesinin yerel seçime taşınmasının önemli olabileceğine değindiğini vurguladı. Tanbay'ın, muhalefetin Mart 2014′e kadar birleşip bir aday belirlemesinin yararlı olacağını söylediği belirtildi.

Gazete, ayrıca Gezi Parkı'nda dün akşam yaşananları ve daha önce partilere karşı eylemleri, bu eylemlerin sert şekilde bastırılmasını yeniden vurguladı, eylemlerin 10 yıldan uzun süredir iktidarda olan Erdoğan'ın otoriter yönetim tarzına karşı olduğunu yazdı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.07.11 08:58 - Son Güncellenme: 2013.07.11 08:58 - HABER MERKEZİ
A