Kenan Evren'in konutu yıkıldı

Kenan Evren'in konutu yıkıldı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in albaylık döneminde Muş'ta yaptırdığı ve uzun süre ikamet ettiği konut, 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yıkıldı.

2012.10.16 11:34 - Son Güncellenme: 2012.10.16 11:35 - Güncel
A
Kenan Evren'in konutu yıkıldı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımına karar verilen Milli Savunma Bakanlığına ait askeri lojmanların yıkımına başlandı. Geçen hafta tahliye edilen Lise Caddesi'ndeki lojmanlar İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait iş makineleri tarafından yıkıldı. Lojmanlar arasında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in albaylık döneminde Muş'ta yaptırdığı ve uzun süre ikamet ettiği konut da yıkıldı.

Yıkımı takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, yıkımın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. Yıkılan lojmanların Milli Savunma Bakanlığına ait olduğunu ifade eden Şehmus Yentür, "Muş Lisesi'nin karşısındaki lojmanlar olarak adlandırılan ve Cumhurbaşkanlarımızdan Kenan Evren'in de ikamet etmiş olduğu konutlardır. Bu konutlar hakkında ömürlerini tamamlamış olmalarından dolayı yıkım kararı alınmış. Sayın Valimizin talimatlarıyla Özel İdare imkanları ile bu lojmanlar hakkında yıkım kararını aldık ve şu anda yıkmaya başladık. Bunun dışında geçen hafta sonu Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan ve daha önce rehberlik araştırma merkezi olarak faaliyet gösteren binanın yıkımını da gerçekleştirdik. Buradaki çalışmaların ardından Eski Hal civarındaki Milli Eğitim lojmanlarını da yıkacağız" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.16 11:34 - Son Güncellenme: 2012.10.16 11:35 - Zeynep Çelik
A