Kefillikte eş rızası kalktı

Kefillikte eş rızası kalktı

Erzincan esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özdemir 11 Nisan 2013 tarihi itibarı ile Kooperatif kefaletiyle kullandırılacak

2013.04.17 10:37 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:37 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kefillikte eş rızası kalktı

Kredilere verilecek kefaletlerde eş rızasının aranmayacağını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerini yakından ilgilendiren, kefaletlerde eşin rızasının istenmesine ilişkin Türk Borçlar Kanunu'nun 584'üncü maddesinde ve Türk Ticaret Kanunu'nun 64. Maddesinde değişiklikleri de içeren 6455 Sayılı Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun 11 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu kanuna eklenen madde uyarınca Bankalar tarafından yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair Kanun kapsamında kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler ile ve

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile Kamu Kurumu ve kuruluşlarınca Kooperatif Ortaklarına Kullandırılacak Kredilerde verilecek kefaletler için eşinin rızası aranmaz ibaresi eklendi.

Erzincan esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özdemir 11 Nisan 2013 tarihi itibarı ile Kooperatif kefaletiyle kullandırılacak Kredilere verilecek kefaletlerde eş rızasının aranmayacağını belirtti. Kullandırılan kredilerde eş rızasının sorun teşkil ettiğini ve yapılan değişikliğin kredi kullananların lehine olduğunu vurgulayan Özdemir, kredi faizinin ise %6 olduğunu ifade etti.
Kredi kullanacak olan Esnaf ve Sanatkarlar için kredi limitinin 70 bin TL'ye yükseldiğini ve esnafın iş durumuna ve verilen teminat durumuna göre taleplerin değerlendirildiğini ifade eden Mahmut Özdemir, üç ayda bir taksit ödemeli olmak üzere 2 yıl, 3 yıl ve 4 yıl geri ödemeli seçeneklerin bulunduğunu söyledi. Tüm kredilerde iki kefil ile birlikte teminat olarak tapu ipoteği veya araç rehin alındığını hatırlatan Mahmut Özdemir ihtiyacı olan esnafın kısa sürede nakit ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:37 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:37 - HABER MERKEZİ
A