KCK basın davası görülüyor

KCK basın davası görülüyor

Yaptıkları haberlerin "örgüt üyeliğinin" delili olarak gösterildiği 26'sı tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı KCK basın davasının 12. duruşması Silivri'de görülüyor.

2013.04.22 13:07 - Son Güncellenme: 2013.04.22 13:07 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
KCK basın davası görülüyor

 


26'sı tutuklu 46 gazeteci ve basın çalışanının yaptıkları haberler delil diye gösterilerek "örgüt üyesi" oldukları iddiasıya yargılandığı KCK basın davasının 12. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, 26 tutuklu ile 15 tutuksuz yargılanan sanık katıldı.

Duruşmaya, BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Mülkiye Birtane ile Sınır Tanımayan Gazeteciler Orta Asya ve Avrupa Masası Başkanı Johann Bihr, Belçika Parlementosu Yeşiller Partisi Brüksel Milletvekili Jean Cloude Fusse ve Almanya Gazeteciler Sendikası yöneticisi Joachim Legatis de izleyici olarak katıldı.

Duruşmada, TRT spikeri Ayla Demirtaş tarafından davayla daha önceden birleştirilen 2 sanıklı ek iddianame okunuyor. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.22 13:07 - Son Güncellenme: 2013.04.22 13:07 - HABER MERKEZİ
A