Kaymakamları da fişlemişler

Kaymakamları da fişlemişler

Batı Çalışma Gurubu'nun devamı niteliğinde faaliyet gösteren Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun (UTKK) Vali olabilecek kaymakamları da fişlediği ortaya çıktı.

2013.04.20 15:44 - Son Güncellenme: 2013.04.20 15:44 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kaymakamları da fişlemişler

Dönemin Üsküdar kaymakamı Vahap Yıldırım için "Aşırı sol Kürtçü eğilim gösterir" ifadeleri kullanılırken Gazi Osmanpaşa Kaymakamı Aziz İnci içinse "Her ortama uyar kadına düşkündür" değerlendirmesi yapılması dikkat çekti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında ortaya çıkan skandal belgeler post modern darbenin sivil yüzünü deşifre etti. 28 Şubat sürecinde binlerce kişinin mağdur edilmesine sebep olan Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) devamı niteliğindeki Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun (UTKK) onlarca kaymakamı da fişleyerek Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne bildirdiği ortaya çıktı. AK Parti hükümeti döneminde lağvedilen UTTK'nın fişleme belgelerine göre kaymakamların görev yerleri, eğitimi, sicil durumu verilerek haklarında değerlendirme yapıldığı belirlendi. Bafra Kaymakamı Hayati Soylu için "Aşırı sol eğilimi" olduğu belirtilirken sicil durumunda 12 müspet 3 menfi değerlendirme yapıldığı kaydedildi. Soylu için, "Aşırı sol düşünceye mensup olup, hakkında DHKP-C, DEV-YOL üyelerini koruduğu ve kendisinin de bu örgütler ile bağlantılı olduğu" değerlendirmesi yer aldı.

Dönemin kaymakamları hakkındaki fişleme notları şöyle:

KÜRTÇÜ EĞİLİM GÖSTERİR

Üsküdar Kaymakamı Vahap Yıldırım için ise "Aşırı sol Kürtçü eğilim gösterir" değerlendirmesi yapılırken Yıldırım hakkında menfaati temin etmekten TCK 240'a göre iki ayrı suçtan soruşturma açıldığı da kaydedildi. Ayrıca Yıldırım'a 2 Lüzum-u Muhakeme kararı ve 1 uyarma cezası uygulandığı ve maddi konularda güvenilmez olduğu ifade edildi.

KADINA DÜŞKÜNDÜR

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Aziz İnci hakkında da, "Her ortama uyar. Aşırı derecede kadına ve menfaatine düşkündür" ifadeleri dikkat çekerken 6 sicil puanı olduğu vurgulandı. Gölcük Kaymakamı Halil Kanal için Fazilet Partili eğilimli olduğu ve MGK'nın irticai eğilimli kaymakamlar listesinde bulunduğu kaydedildi.

SOL ARAP KÖKENLİ

Dönemin Ayvalık Kaymakamı Bekir Ergök'ün Sol eğilimli olduğu ve kökenin Arap olduğu belirtilen fişlemede, 20 sicil puanı olduğu ifade edilen Ergök için şu değerlendirme yapıldı: "Bakanlıkça yabancı dil eğitimi için gönderildiği yurt dışında bölücü düşünceye ve görüşe sahip kişilerle ilişki kurduğu ihbar edilmiştir."

DÜRÜST ÇALIŞKAN

Lüleburgaz Kaymakamı Ünal Erdoğan için ise ılımlı sol eğilimli olduğu ve 23 sicil puanı olduğu kaydedildi. Erdoğan için "Dengeli, dürüst, çalışkan ve mülayimdir" değerlendirmesi yapıldığı ortaya çıktı. Kuşadası Kaymakamı Hayrettin Altınok için "Merkez sağ eğilimli, başarılı ve dengeli bir isim" değerlendirmesi yapıldı.

DİNİ CEMAATLERE YAKIN

Dönemin Bağcılar Kaymakamı Cevdet Ekmekçi'nin merkez sağ eğilimli olduğu ve dini cemaatlere yakın olduğu ifade edilen fişleme notlarında, Ekmekçi hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açıldığı ve irticai eğilimli kaymakamlar listesinde olduğu değerlendirmesi yer aldı. Adana Kadirli Kaymakamı Muammer Aksoy hakkında ise, "sosyal demokrat eğilimli olduğu, görev yaptığı muhtelif yerlerde solu koruduğu şeklinde şikayetler mevcut olup, sağlık problemi bulunduğu" değerlendirmesi yapıldı.

MİLLİYETÇİ, ŞAHSİYETİ ZAYIF

Fişleme notlarında Eyüp Kaymakamı Ayhan Bayhan'ın milliyetçi olduğu vurgulanırken, "Görev yaptığı muhtelif yerlerde menfaat temin ettiği şeklinde şikayetlere maruz kalmış olup, maddi konularda güvenilmez şahsiyeti zayıftır" değerlendirmesi yapıldı. Beşiktaş Kaymakamı Emin Avcı hakkında ise, milliyetçi olduğu kaydedilerek, "Kendinden emin dürüst ve çalışkan olmasına rağmen ne yazık ki irtica eğilimli kaymakamlar listesinde bulunmaktadır" değerlendirmesine yer verilmiş.

STAR
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.20 15:44 - Son Güncellenme: 2013.04.20 15:44 - HABER MERKEZİ
A