Kadın futbolcuyu öpen Rubiales için 2,5 yıl hapis cezası isteniyor

Kadın futbolcuyu öpen Rubiales için 2,5 yıl hapis cezası isteniyor

İspanyol savcılar, mahkemeye sunulan belgelerde, 46 yaşındaki Luis Rubiales'in öpüşme suçundan bir yıl, 'zorlama' suçundan ise 18 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

2024.03.28 09:39 - Son Güncellenme: 2024.03.28 09:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Kadın futbolcuyu öpen Rubiales için 2,5 yıl hapis cezası isteniyor

Euronews'in haberine göre, İspanya'da savcılar, kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası dışında dudaklarından öptüğü için yargılanan eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales için 2,5 (iki buçuk) yıl hapis cezası istiyor.

Ayrıca Audiencia Nacional Mahkemesine sunulan belgede savcılar "cinsel saldırı ve zorlama" ile suçlanan Rubiales'in, orta saha oyuncusu Hermoso'ya en az 50 bin euro tazminat ödemesini de talep ediyor.  İlaveten, aynı dava kapsamında yargılanan diğer üç sanıkla birlikte Rubiales'in "zorlama" suçlaması için ortaklaşa 50 bin euro ödemesini istendi. 

Eski RFEF Başkanı Rubiales, Avustralya'da oynanan ve İngiltere'yi yenerek Kadınlar Futbol Dünya Kupası'nı kazanan İspanya'nın kupa töreninde İspanyol futbolcu Jenni Hermoso'nun başını iki eliyle tutmuş ve onu dudaklarından zorla öpmüştü. 

Uluslararası tepkilere yol açan bu durumun ardından Rubiales, Eylül 2023'te istifa etmek zorunda kalmıştı.

Rubiales'in kadın futbolcuyu öpmesi, canlı yayında kameralar önünde gerçekleşmiş, bu uluslararası tepkilere yol açmış ve FIFA Disiplin Kurulu tarafından görevinden alınması ile sonuçlanmıştı. 

O sırada Rubiales bunu "rızaya dayalı" bir dudak öpüşmesi olarak açıklamış, ancak 33 yaşındaki Hermoso, durumun öyle olmadığını belirtmiş ve dava açmıştı.  İspanya yasalarına göre, rızaya dayalı olmayan bir öpücük, cinsel saldırı olarak kategorize edilebilir. Bir diğer deyişle, ülke yasalarına göre, fiziksel temaslar her türlü cinsel şiddeti gruplandıran bir suç kategorisi olan 'cinsel saldırı' olarak sınıflandırılabiliyor.

Savcılığın mahkemeye gönderdiği belgelerde "Rubiales, iki eliyle oyuncunun başını tuttu, şaşırtıcı bir şekilde ve oyuncunun rızası ya da kabulü olmadan onu dudaklarından öptü. Rubiales ve çevresi, 26 Ağustos'ta FIFA tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte öpücüğün kişisel ve profesyonel sonuçları olabileceğini fark etti. Akabinde, Hermoso'ya sürekli baskı uygulamaya başladılar. Jenni Hermoso'nun öpücüğün rızaya dayalı olduğunu söylettirip kamuoyu önünde haklı çıkmaya çalıştı. Bu baskı, Hermoso'da birkaç ay boyunca endişe ve yoğun strese neden oldu." ifadelerine yer verdi. 

Savcılar, mahkemeye sunulan belgelerde, 46 yaşındaki Rubiales'in öpüşme suçundan bir yıl, zorlama suçundan ise 18 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.03.28 09:39 - Son Güncellenme: 2024.03.28 09:39 - HABER MERKEZİ
A