Kadın engellilere istihdam

Kadın engellilere istihdam

Samsun'da özel bir hastane, çağrı merkezinde çalıştıracağı engelli kadınlar için iş garantili kurs açtı.

2013.04.17 10:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:29 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kadın engellilere istihdam


Samsun'da sağlık ve turizm kuruluşlarının oluşturduğu Akademi Grup, kurdukları çağrı merkezinde çalıştırdıkları engelli kadınlar için İŞKUR desteği ile yüzde 50 istihdamlı meslek edindirme kursu açarak engelli kadınlara iş imkanı sağladı.
Yaklaşık 6 ay sürece kursun sonunda yüzde 50 istihdam sağlanacağını belirten Akademi Grup Genel Koordinatörü Yeşim Kıyıcı, "Bünyemizde yer alan 5 tane şirketimiz farklı farklı noktalarda istihdam oluşturmaktadır. Bunların kimisi sağlık kimisi de turizm sektöründe. Bu bileşkenin getirdiği ciddi bir müşteri potansiyelimiz var. Biz çağrı merkezi noktasında dışarıdan hizmet almayı planlarken daha sonra kendi içimizde bu hizmeti geliştirmek ve çağrı merkezi kurup call center ekipleri yetiştirmeye karar verdik. Çünkü bu sayede hem kendi iç denetimimizi yapacağız hem karşı müşteri memnuniyetini tarayarak kendi noktamızda yapabileceğimiz iyileştirmeleri belirleyecektik. Bu kursu planlarken sahada çalıştığım zaman içersinde engelli vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarından biri de istihdamdı. Bu istihdam noktasında özellikle yapabilecekleri iş ve istihdam edilebilecekleri iş noktasında da sıkıntı vardı. Düzgün konuşabilecekleri sürece, doğru algılayıp doğru cevap verebilecekleri sürece iş kolunun onlar için çok uygun olduğunu düşündük. Burada da bir kadın adına 2 defa pozitif ayrımcılık yapmış olduk. Hem engelli hem de kadın olmak şartıyla açtığımız 12 kişilik kursumuzu başarı ile tamamlayacak arkadaşlarımızın yüzde 50'sini istihdam edeceğiz. Fakat bu yüzde 100'e de çıkabilir. Çünkü aldığımız geri dönüşümler bizim bu noktadaki başarımızı onları istihdam alanına da taşıyacak" dedi.
Amaçlarının engelli kadınların sosyal hayata karışması olduğunu ifade eden Kıyıcı, "Devletimizin çıkardığı yasa ile birlikte belli bir sayının üzerinde olan şirketlerin engelli vatandaş istihdam etmesi gerekiyor. Fakat birçoğumuzun bildiği gibi bu arkadaşlar sadece ayın 15'inde maaşlarını almaya gidiyorlar. Onların bu maaşlardan çok sosyal hayata karışmaya o işyerinin içinde var olduklarını hissetmeye ihtiyaçları var. Bu noktaya dikkat çekmek istedik. Belki bir örnek teşkil eder. Yapabildikleri noktada da önlerinin açılabileceğini düşünerek bu kursun başarıya ulaşması için elimizden gelen her türlü çapayı sarf ediyoruz" diye konuştu.
"DEZAVANTAJLI GRUP OLARAK İŞ BULMADA SIKINTI ÇEKİYORDUK"
Daha önce hiçbir yerde çalışmadıklarını ifade eden engelli bayanlar ise, "Daha önce hiçbir yerde çalışmadım ama bir şeyler başarabileceğime inanıyorum. Bu işe girdiğim için çok mutluyum. Engellilere istihdam sağlanması açısından tercih edilenlerden son kişiler olsak da engelliler her zaman en kaliteli işler yapabilirler. Bizler toplumda dezavantajlı grup olarak iş bulmada, istihdam konusunda çok sıkıntılar yaşamaktayız. Yalnız bu sağlık kuruluşu sadece engellileri düşünerekten kendi hizmet kalitelerini arttırmak adına bir çağrı merkezi oluşturmak istemişler. Engellilere fırsat verildiğinde de nelerin olacağını bildikleri için böyle bir kurs açmışlar. Biz de dezavantajlı grup olarak bu projenin içinde yer almak istedik" şeklinde konuştular.
Hayata geçen çağrı merkezinde engelli kadınlar, Akademi Grup'a ait hastanelerde muayene olan hastaları arayarak, memnuniyet kontrolü yapıyorlar.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:29 - HABER MERKEZİ
A