Kadıköy'de camide yangın çıkaran şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı

Kadıköy'de camide yangın çıkaran şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Kadıköy'deki Faik Paşa Camii'nde dün akşam çıkan yangın sonrası bir kadın hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Kasten yangın çıkarma" suçundan soruşturma başlatıldı.

2021.09.15 10:40 - Son Güncellenme: 2021.09.15 10:41 - Güncel
A
Kadıköy'de camide yangın çıkaran şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı
03:15 İstanbul Kadıköy'de tarihi cami kundaklandı

İLGİLİ VİDEO

İstanbul Kadıköy'de tarihi cami kundaklandı

Olay, dün saat 18.30 sıralarında Kadıköy Acıbadem Mahallesi Tekin Sokak üzerinde bulunan Faikpaşa Camii'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, elindeki poşetle camiye gelerek önce erkekler bölümüne yöneldi. Orada birilerinin olduğunu fark eden şüpheli, daha sonra kadınlar bölümüne girdi.

Burada bir süre bekleyen şüpheli, yanında getirdiği bez parçalarını tutuşturarak camiyi yakmaya çalıştı. Dumanların odayı sarmasının ardından şüpheli odadan çıkarak camiden ayrıldı. Akşam namazı için camiye gelen cemaat, alevleri fark ederek yangına müdahale etti.

Cemaat odanın camlarını kırarak dumanın tahliye edilmesini sağladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Camide hasar meydana gelirken kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri ise şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. 

Olayla ilgili şüpheli kadın hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Kasten yangın çıkarma" suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Şüphelinin henüz tespit edilmediği öğrenilirken aranmasına devam ettiği bilgisi edinildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.09.15 10:40 - Son Güncellenme: 2021.09.15 10:41 - Gülcan Tekin
A