Kadıköy Belediye Başkanı'ndan 'Kürtçe müzik' açıklaması

Kadıköy Belediye Başkanı'ndan 'Kürtçe müzik' açıklaması

Sokak müzisyenlerinin Kürtçe müzik yapmalarının engellendiği iddialarını ilişkin açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Kadıköy, özgürlükler kentidir. Ve Kadıköy Belediyesi, bunun en net savunucusudur" dedi.

2021.04.05 16:00 - Son Güncellenme: 2021.04.05 16:00 - Güncel
A
Kadıköy Belediye Başkanı'ndan 'Kürtçe müzik' açıklaması

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sokak müzisyenlerinin Kürtçe müzik yapmalarının engellendiği iddialarını ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Cuma günü yaşanan olayın sokak sanatçısının kimliği üzerinden yaşanmadığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı "Zabıta arkadaşlarımız, kendilerini amfisiz müzik yapmaları konusunda uyarmalarına rağmen, uyarılar dikkate alınmayınca müdahale zorunlu olmuş, mukavemet sergilenince de istenmeyen bu görüntüler ortaya çıkmıştır" dedi.  

"Kadıköy, özgürlükler kentidir. Ve Kadıköy Belediyesi, bunun en net savunucusudur" diyen Odabaşı,  "Ancak, Bahariye Caddesi ya da herhangi bir sokakta üç adet amfiyle yüksek sesle müzik yapılması üzerine gelen şikayetlere de kayıtsız kalamazdık. Çünkü, sokak müzisyenlerinin olduğu gibi, çevre esnafını ve orada yaşayanların özgürlüklerini de gözetmek görevimizdir. Kadıköy Belediyesi, kentin düzeni, temizliği ve geleceği için kamu adına görev yapar. Ve bütün bunların hepsi, yasayla belirlenip güvence altına alınmıştır. Müzisyen arkadaşımızla irtibattayız. Enstrümanı kendisine teslim edilmiştir. Çevreye saygılı müzik yaptığı sürece bütün sokak sanatçıları gibi Kadıköy'de özgürce müzik yapabileceği iletilmiş ve anlaşılmıştır. Biz, suni gündemlerden uzak, Kadıköy'ün geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.05 16:00 - Son Güncellenme: 2021.04.05 16:00 - Ali Yaşar
A