Kaçırılan pilotlar için flaş iddia!

Kaçırılan pilotlar için flaş iddia!

Lübnanlılara karşılık Beyrut'ta kaçırılan iki THY pilotunun özgür kalabileceği yönünde umutları tazeledi.

2013.10.08 19:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:14 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kaçırılan pilotlar için flaş iddia!

Suriye'de Mayıs 2012'de kaçırılan 11 Lübnanlı hacıdan dokuzunun bugün serbest bırakılacağı iddia edildi. Bu iddia Lübnanlılara karşılık Beyrut'ta kaçırılan iki THY pilotunun özgür kalabileceği yönünde umutları tazeledi.

El Ahbar gazetesinin aktardığına göre Suriye'nin Azaz bölgesinde tutulan Lübnanlı hacılar Suriye-Türkiye sınırında güvenli bir bölgeye getirildi.

Hacıların Türkiye kontrolündeki bu bölgeye getirilmeleri serbest bırakılacakları yorumuna neden olurken, Lübnanlılara karşılık Beyrut'ta tutulan THY pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın özgür kalabileceği yönünde umutlar da bir kez daha tazelenmiş oldu.

Öte yandan gazetenin haberinde Genel Güvenlik şefi Abbas İbrahim'in dün gerçekleştirdiği Katar ziyaretinin de olayda önemli bir adım attığına işaret ettiği ifade edildi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, El Safir gazetesi ise İbrahim'in Katar'a gitmeden önce Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve hacıların ailelerinin temsilcileriyle görüştüğünü belirtti.

İbrahim'in Katar dönüşü görüştüğü Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'a yakın bir kaynak El Ahbar'a yaptığı açıklamada, hacıların serbest bırakılma planında son rötuşların yapıldığını söyledi.

An itibarıyla dokuz hacının hep birlikte mi yoksa aşamalar halinde mi serbest bırakılacağı noktası karara bağlanmaya çalışılıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 19:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:14 - HABER MERKEZİ
A