Kaçırılan İtalyan gazeteciler için Ankara devrede

Kaçırılan İtalyan gazeteciler için Ankara devrede

Suriye'nin kuzeyinde iki günden bu yana muhalifler tarafından rehin alınan dört İtalyan gazetecinin iyi olduğu, serbest bırakılmaları ve Hatay üzerinden Türkiye'ye geçişlerinin sağlanması için girişimlere başlandığı iddia edildi.

2013.04.07 15:25 - Son Güncellenme: 2013.04.07 15:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kaçırılan İtalyan gazeteciler için Ankara devrede

Bir dizi  röportaj yapmak için iki haftalığına Suriye'ye giden Rai muhabiri Amedeo Ricucci ve 3 serbest gazeteci Elio Colavolpe, Andrea Vignali ile Suriye asıllı Susan Dabous muhalifler tarafından rehin alındı.
Hamidiye Kampı'nı ziyaret ettikten sonra 2 Nisan günü Hatay üzerinden Suriye'ye giren gazeteciler, muhaliflerin hakim olduğu bölgede röportaj yaptıktan sonra Türkiye'ye dönmeyi planlıyordu.

MUHALİFLERİN BİRLİĞİNİ ÇEKMİŞLER

Ancak, 4 Nisan'dan itibaren gazetecilerle internet bağlantısı kurulamadığı gibi cep telefonlarından da ulaşılamadı. İlk olarak gazetecilerin muhalifler tarafından "kaçırıldığı" haberi gelse de daha sonra İtalyan haber ajansı Ansa tarafından ulaşılan muhalif güçler, gazetecilerin kaçırılmadığını, askeri birliğin konumunu belli eden fotoğraflar çektiklerinin tespit edilmesi üzerine, ajan olup olmadıklarının tespiti için 'alıkonulduklarını' açıklandı.

KRİZ MASASI KURULDU

İki günden bu yana muhalif güçlerin elinde bulunan dört gazeteci için Dışişleri Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Gazetecilerin sağlık durumunun iyi olduğu, yakın zamanda bırakılmaları için çalışıldığı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı'nın gazetecilerin muhalifler tarafından serbest bırakılmaları ve Hatay üzerinden Türkiye'ye girişlerinin sağlanması için girişimde bulunduğu belirtildi. Bunun yanında Rai televizyonu, basın mensuplarından hassas olmalarını ve rehin gazetecileri tehlikeye atacak adımlar atmaktan kaçınmalarını istedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.07 15:25 - Son Güncellenme: 2013.04.07 15:26 - HABER MERKEZİ
A