Japonya Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlanıyor
Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait 2 nakliye uçağı Lübnan'daki Japon vatandaşlarının tahliyesi için Yunanistan ve Ürdün'e gönderildi.
2024.10.03 08:36 - Son Güncellenme: 2024.10.03 08:36 - Dünya - İHAİsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları Orta Doğu'daki güvenlik endişelerini artırırken, Japonya bölgedeki vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne (SDF) ait 2 adet C-2 tipi nakliye uçağının sabah 08.00 dolaylarında Tottori eyaletindeki Miho Hava Üssünden ayrılarak Yunanistan ve Ürdün'e doğru yola çıktığı bildirildi. Japonya hükümetinin Lübnan'da bulunan yaklaşık 50 vatandaşını tahliye etmek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki mevcut durumdan ciddi endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Bölgede tırmanan gerilimin kabul edilemez olduğunu kaydeden Hayashi, tüm ilgili taraflara itidal çağrısı yaptı. "Şu ana dek bölgedeki Japon vatandaşlarına herhangi bir zarar geldiğine dair bilgi yok" diyen Hayashi, "Vatandaşlarımızı korumak için her türlü tedbiri alacağız" şeklinde konuştu.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
03:01
-
01:24
-
00:13
-
01:51
-
01:10
En Çok Okunanlar
- CarrefourSA Bursa AVM 250 milyon dolara...
- Bursa'da yaşlı adam, tarihi caminin...
- Marmara'da yoğun kar! Bursa dahil 13 ile...
- Oyuncu Bedia Ener Öztep hayatını kaybetti
- Bursa'da babasından kalan arsasına gece...
- Bursa'da ünlü AVM Hasberk'e süre tanındı!
- Yılmaz Özdil kalp krizi geçirdi!
- Bursa Orhangazi'de yüksek kesimlerde kar...
- Gökhan Özen Los Angeles'daki evinin...
- Bursa'da sandviç ekmeğine de zam geldi!
- Bursa'da trafikte ilginç olay! Altına taş...
- Ünlü AVM'de korkunç olay!
- Yusuf Güney bu sefer de kıyamet tarihi verdi
- Starbucks'tan yeni tuvalet kararı!
- 12 yaşındaki kız çocuğunu taşla öldürdü!