''Japon grup bizi seçti''

''Japon grup bizi seçti''

TEB Portföy Genel Müdürü Ömer Yenidoğan, "Japonya'nın önde gelen bir finans grubu Türkiye hisse senetlerine yaptığı 490 milyon dolarlık yatırımın yönetimi için birçok büyük uluslararası şirket arasından TEB Portföy'ü seçti" dedi.

2013.05.09 14:11 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:12 - Ekonomi
A
''Japon grup bizi seçti''

 

TEB Portföy'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen finans yayınları arasında yer alan World Finance tarafından "Türkiye'nin En İyi Yatırım Yönetimi Şirketi" seçilen TEB Portföy Yönetimi AŞ'nin yıllık değerlendirme toplantısı bugün İstanbul Modern'de düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yenidoğan, TEB Portföy Yönetimi'nin yatırım fonları, emeklilik fonları, uluslararası fonlar ve Özel&Kurumsal Portföy Yönetimi alanlarında yaklaşık 4,2 milyar lira hacminde varlık yönettiğini belirtti.

Yenidoğan, 2013 yılına Varlık Yönetimi sektörü ve TEB Portföy özelinde iyi bir başlangıç yapıldığına; içerde mevduat faizlerinin düşmesi, yurt dışında ise Türkiye'ye yönelik risk iştahının artması ile varlık yönetimi sektörünün hızlı bir gelişme sürecine girdiğine dikkati çekti.

TEB Portföy'ün uzun yıllardır bu alana yatırım yaptığını ve bu yatırımın meyvelerini yurt içinde likit fon dışı uzmanlık gerektiren varlık sınıflarında yüzde 11'e yakın pazar payına ulaşarak aldıklarını ifade eden Yenidoğan, son üç yılda mutlak getirili fonlarda, bono ve hisse fonlarında, getiri sıralamalarında ilk beşte yer alarak yatırımcılarına oldukça iyi bir performans sunduklarını dile getirdi.

TEB Portföy'ün, yabancı yatırımcı varlıklarında sektör lideri olduğuna işaret eden Yenidoğan, şunları aktardı:

"TEB Portföy, 1990 yılında Amerika'da kurulan, dünya çapında prestijli ve güçlü kurumsal yatırımcılardan meydana gelen, 33 üyesiyle 8 trilyon doların üzerinde yatırımı yöneten 20-20 Yatırım Birliği'ne (The 20-20 Investment Association) üye olan ilk ve tek Türk portföy yönetimi şirketi olarak, sektördeki konumunu da güçlendirdi."

Yenidoğan, 2013 yılının ilk çeyreğinde yaşanan en önemli gelişmenin, "Japonya'nın önde gelen bir finans grubu Türkiye hisse senetlerine yaptığı 490 milyon dolarlık yatırımın yönetimi için birçok büyük uluslararası şirket arasından TEB Portföy'ü seçmesi" olduğunu vurgulayarak, bunun yönettikleri diğer uluslararası fonlardaki başarılı performanslarının ve BNP Paribas Varlık Yönetim şirketinden transfer ettikleri altyapının sonucu olduğunu belirtti.

Yönettiği fonların uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından ödül aldığı TEB Portföy'ün, bu girişimle yönettiği uluslararası fon büyüklüğünün 1,5 milyar liraya ulaştığı bilgisini veren Yenidoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Böylece, TEB Portföy, Türkiye hisse senedi piyasalarına yatırım yapan yabancı yatırımcı varlıklarında en büyük paya sahip Türk şirket oldu. (Sompo Japan-Fortis Turkish Equities, Nikkei tarafından 2012 yılında Türk sermaye piyasalarına yatırım yapan en iyi fon seçildi. BNP Paribas L1 Equity Turkey ise 2010 yılında Lipper tarafından 'En İyi Türkiye Hisse Fonu' seçilmişti.)"

2013 yılının en önemli sektörel gelişmelerinden bir diğerinin de Bireysel Emeklilik Sistemi'ne sağlanan devlet katkısı olduğuna değinen Yenidoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilik segmentinin çok hızlı bir gelişme göstereceğini öngörüyoruz. Gerek uzmanlık gerektiren fonlardaki başarımızı, gerekse yurt dışı fonlarda gösterdiğimiz başarıyı Emeklilik fonlarında da göstereceğimize inancımız tam. Önümüzdeki dönemde Emeklilik fonları alanında da yatırımcılarının beklentilerini karşılayacak birçok yenilikçi ürünü piyasaya sürmeyi planlıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TEB Portföy, hali hazırda Emeklilik fonları sektöründe BNP Paribas Grubu'nun bir iştiraki olan Cardif Emeklilik'in fonlarını yönetiyor." 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.09 14:11 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:12 - Ramazan Acar
A