Jandarma'ya işaret dili eğitimi

Jandarma'ya işaret dili eğitimi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrindeki Emniyet ve Asayiş Hizmetleri yürüten personele, jandarmanın sorumluluk bölgesinde ikamet eden işitme ve konuşma engelli vatandaşların sorunları ile ilgilenebilinmesi için işitme ve konuşma dili eğitimi verildi.

2013.04.15 13:34 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Jandarma'ya işaret dili eğitimi

Yapılan yazılı açıklamada, "Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet etmekte olan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın, sosyal hayat içerisinde herhangi bir güvenlik problemi ile karşılaşmaları durumunda, kendilerine yardımcı olabilecek, işaret dili bilen personelin bulunmaması sorun teşkil etmektedir. Bu sorunu ortadan kaldırmak maksadıyla, Nisan 2013 ayında, Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde Emniyet ve Asayiş Hizmetleri yürüten 21 personele, Bursa İl Valiliği, İl Özürlüler Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Bölümü katkılarıyla Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi tarafından 20 saatlik İşitme ve Konuşma Kusurluları iletişim eğitimi verilmiştir" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Jandarma personeline 'İşitme ve konuşma kusurlular iletişim eğitimi' verilmesi ile başta tarfik ve meydana gelen/gelebilecek olaylar ile bireysel başvurular olmak üzere emniyet ve asayiş hizmetlerinin yürütülmesinde işitme ve konuşma engelliler ile daha sağlıklı ve etkin iletişim kurulması olası sorunların ivedilikle çözülmesi, onlara da arzu edilen kalitede kolluk hizmeti sunulması hedeflenmiştir. Benzer çalışma ve faaliyetlere bundan sonrada devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.15 13:34 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:36 - HABER MERKEZİ
A