İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti!

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti!

İki dönemdir İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan Tevfik Demir, İYİ Parti'den istifa etti. Demir, "31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde gerek aday belirleme gerekse Meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında İlçe Başkanı ve yönetim kurulunun 'yok hükmünde' sayılması bizleri son derece üzmüştür. O gün istifa etmem gerekirken, partinin seçim üstü zarar görmemesi adına bu kararımı seçim sonrasına erteledim" dedi.

2024.04.29 12:10 - Son Güncellenme: 2024.04.29 12:30 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti!

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN 

İstifa etmeyi bir süredir düşünmekte olduğunu belirten Demir, partinin zarar görmemesi adına seçim süreci ve genel kongre sürecinin tamamlamasını beklemek adına kararını ertelediğini açıkladı. Demir, "Siyasete ANAP döneminde 1991 yılında başladım ve o günden bu yana siyasetin içindeyim. 25 Ekim 2017 yılında İYİ Parti'de Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevine bulundum ve 16 Mayıs 2019'a kadar bu görevde yer aldım. 2019 yılında Yerel seçimlerde Mustafakemalpaşa'da 'Belediye Meclis Üyesi' adayı oldum. Sonrasında İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı'na atandım ve ardından da 2 dönem 'seçilmiş' ilçe başkanı olarak görev yaptım. İki dönemdir Mustafakemalpaşalıların ve delegasyonun güvenini aldım. 4,5 yıllık süreçte İYİ Parti İlçe Başkanı olarak muhalefet görevini ekibimle beraber layığı ile yaptığıma inanıyorum" dedi.

"PARTİNİN ZARAR GÖRMEMESİ ADINA SEÇİM SONRASINA ERTELEDİM"

Demir, gelinen noktada halkın gösterdiği yolda artık kenara çekilme zamanın geldiğini gördüğünü belirterek 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yaşananların bu kararı alması gerektiğini gösterdiğini ifade etti. Demir, "Bu partiye böylesine özverili bir şekilde hizmet etmemize rağmen, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde gerek aday belirleme gerekse Meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında İlçe Başkanı ve yönetim kurulunun 'yok hükmünde' sayılması bizleri son derece üzmüştür. O gün istifa etmem gerekirken, partinin seçim üstü zarar görmemesi adına bu kararımı seçim sonrasına erteledim. Seçim sonrası parti tarafından alınan karar ile gidilen genel kongre sürecinde ise bu kararımı bildirmenin etik olmayacağını düşünerek bugüne ertelemiş oldum. Yerel seçim çalışmalarını tüm imkansızlıklara, maddi ve manevi hiçbir desteğin olmamasına rağmen bu süreçte ben ve yönetim kurulum elimizden geleni, hatta daha fazlasını yaparak sürdürdük. Ancak son bir yılda gerek üst düzey gerekse il ve ilçe bazlarında partinin kan kaybı herkesin malumudur. Bu da 31 Mart Yerel seçimlerine tüm Türkiye'de olduğu gibi Mustafakemalpaşa'da da sandığa yansıdı" diye belirtti.

"BAŞARISIZLIKTAN SÖZ EDİLECEKSE BUNU GÖĞÜSLEMEYE HAZIRIZ"

Hem kendilerinin hem de tüm vatandaşların beklediği bir sonuç olduğunu söyleyen Demir, partinin kuruluş amacı ve heyecanını yitirdiği orta olduğunu vurguladı. Demir, "Buna rağmen ortada bir başarısızlıktan söz edilecekse biz bunu göğüslemeye hazırız. Bu nedenle de Kurucu İl Yönetim Kurulu olarak göreve başladığım İYİ Parti'den Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı olarak istifa ediyorum. Mustafakemalpaşalı hemşehrilerime şahsım ve teşkilatım adına bizlere verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma benden yana varsa eğer hakkım helal olsun. Aynı şekilde onlardan da haklarını helal etmelerini istiyorum ve bekliyorum. Bundan böyle İlçemiz için hangi platformda olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.29 12:10 - Son Güncellenme: 2024.04.29 12:30 - CEREN SÜMBÜL
A