İsveçli öğrenciler eğitim ocağını gezdi

İsveçli öğrenciler eğitim ocağını gezdi

AB Comenius Programı kapsamında Zonguldak'a gelen İsveçli öğrenciler, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Eğitim Ocağı'na girerek yer altındaki çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.

2013.04.17 13:54 - Son Güncellenme: 2013.04.17 13:55 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İsveçli öğrenciler eğitim ocağını gezdi

İsveç'in Stockholm kentindeki Dialogskolan okulunda eğitim gören 20 öğrenci, AB tarafından finanse edilen 'AB Comenius Programı' kapsamında Zonguldak merkeze bağlı Kilimli Beldesi'ndeki İsmet İnönü Ortaokulu'na geldi. Okulda derslere katılıp Türk eğitim sistemini tanıyan öğrenciler, Zonguldak'ta tarihi ve turistik yerleri de geziyor.
İsveçli öğrenciler, ingilizce öğretmenleri Leena Vuarenmaa ile bugün de TTK'ya ait eğitim ocağını gezdi. Maden mühendisi Sefa Elibol, Türk öğrencilerle birlikte ocağı gezen İsveçli öğrencilere madencilik mesleği ve yer altıdaki çalışma koşulları hakkında bilgi verdi.

İsmet İnönü Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ümran İskender, aynı proje kapsamında geçen yıl mayıs ayında 20 öğrenci ile İsveç'e gittiklerini söyledi. 10 günlük gezinin ardından şimdi de İsveçli öğrencilerin kendilerinin misafiri olduğunu vurgulayan İskender, "Kentimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyoruz. Biz orada onların kültürlerini öğrendik. Onlar da bizim kültürümüzü öğreniyor" dedi.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 13:54 - Son Güncellenme: 2013.04.17 13:55 - HABER MERKEZİ
A