İşte Bursaspor'un Coronavirüs durumu! (ÖZEL HABER)

İşte Bursaspor'un Coronavirüs durumu! (ÖZEL HABER)

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, Coronavirüs salgının geçmesinin ardından liglerin tamamlanacağını düşündüğünü ifade etti. Yeşil Beyazlı oyuncu ve teknik heyette herhangi bir şikayet veya semptoma rastlanmadığının altını çizen Mestan buna rağmen COVID-19 testi yaptıracaklarını ifade etti.

2020.03.29 09:03 - Son Güncellenme: 2020.03.29 09:06 - Spor - HABER MERKEZİ
A
İşte Bursaspor'un Coronavirüs durumu! (ÖZEL HABER)

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Türkiye'nin en büyük yerel internet medyası Bursada Bugün yine bir ilke imza attı. Bursa'da ilk kez Instagram üzerinden bir yayım gerçekleştiren Mehmet Ali Ekmekçi ile Serkan Yetişmişoğlu, "EvdeKal"anlara Futbol programında Bursaspor Başkanı Mesut Mestan'ı konuk etti. 

5 ŞAMPİYONDAN BİRİYİZ
Bursaspor'a gönül verenlerin mesaj ve beğenileriyle büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Mesut Mestan, kendisi için de bir ilk olan Instagram yayına katıldığını vurguladı. Bu yıl istemedikleri bir ligde yarıştıklarının altını çizen Mestan, " Türkiye'deki 5 Süper Lig şampiyonundan biriyiz, bu ligi atlatmak istiyoruz ve bunu başaracak güçteyiz. Sezon başında umutsuzluk vardı ama arkadaşlarımızla taşın altına elimizi soktuk.  Hedefimiz ait olduğumuz ve evimiz olan Süper Lig'dir" dedi.

UEFA YAKIN ZAMANDA KARAR VERECEK
Bursaspor'un Süper Lig takım olduğunun altını çizen Başkan Mestan, "Bu lige yabancıyız. Ne olursa olsun çıkmak istiyoruz. (Liglere)Şimdilik ara verildi, ne olacağını bilmiyoruz. Biz geçtiğimiz perşembe günü Keçiörenspor maçı için Ankara'ya gidecektik. Ancak Spor Bakanımız, liglerin erteleneceği haberini verdi. Futbolcularımız evde bireysel antrenmanlarını sürdürüyor. Futbola döneceğimiz zamanı ekliyoruz. Şu an sadece Türkiye'yi değil Avrupa'yı da takip ediyoruz. Ortak bir karar verilecek gibi duruyor. UEFA bir çalışma içerisinde yakın zamanda bir açıklama yapacak" diye konuştu.

LİGLER BÖYLE TESCİL EDİLECEKTİR
Liglerin iptali gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Mesut Mestan, "Sezonun yüzde 70-80'i oynandığı için ligin iptali gibi bir durumu olmaz. Şahsi kanaat olarak liglerin şu anki haliyle tescil edileceğini düşünüyorum. UEFA'nın da bu yönde bir kararı olacaktır. Süper Lig'de 22 takımla ilgili konuşursam farklı bir algı oluşabilir. Herkesin sükunete ihtiyacı var. Federasyon ya da Gençlik Bakanlığı'nın kararını beklemek durumundayız" açıklamasında bulundu. 

TOPBAŞI İÇİN YENİ ERTELEME
Futbolcuların geçtiğimiz Salı günü toplanması gerektiğini ancak mevut durum nedeniyle süreci cumaya ertelediklerini hatırlatan Mestan, "Topbaşı yapmak ile ilgili yeni bir erteleme kararı alacağız. Diğer kulüpler de antrenman yapmak için toplansa da dağılmak zorunda kaldı. Spor ve sağlık bakanların talimatları doğrultusunda biz de hareket edeceğiz.  Yazın da futbolculara bireysel antrenman programı veriliyor ama onlar kampa istendiği gibi gelmiyor. Takımla antrenman daha kaliteli. Türkiye'deki tüm futbolcuların bir tık geriye gittiğini söylemem gerekiyor" dedi.

CORONA TEST KİTLERİNİ BEKLİYORUZ
Bursaspor Kulübü'ndeki Coronavirüs'le ilgili durumu da aktaran Başkan Mesut Mestan , "Özlüce Tesisleri'nde gerekli önlemleri almıştık. İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz ve test kitlerini bekliyoruz. Futbolculardan yaklaşık 10 gündür temas anlamında uzağız ama telefonla iletişim halindeyiz. Şu an için görülen bir olumsuzluk yok. Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak da gördüğümüz gibi test önce negatif sonra pozitif çıkabiliyor. Ama bugüne kadar ne kulüp personeli, ne futbol ne de basketbol takımımızdan herhangi bir olumsuz vaka veya şikayet gelmedi" diye konuştu. 

ALİ AKMAN MANEVİ EVLADIMIZ
Vakıfköy'ün Bursaspor için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Mestan, "Buradan çıkan çocuklar çok değerli. Bu ligdeki takımlar kavgacı ve mücadeleci. Gençlerimiz bu ligde ezilsin istemedik buna rğmen ilk 3 maçta birçoğuna forma şansı da verdik. 3-4 oyuncu var altyapıdan gelen profesyonel sözleşme yaptık. Ali Akman manevi evladımız eski başkanımız merhum Hikmet Şahin'in torunu. İnşallah Ali'yi de Avrupa'da Enes Ünal gibi görür gururlanırız" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2020.03.29 09:03 - Son Güncellenme: 2020.03.29 09:06 - HABER MERKEZİ
A