İşte Afrin'deki son durum

İşte Afrin'deki son durum

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatında 4. gün... Dün akşam itibarıyla 15 nokta terör örgütünden alındı. Afrin'in kritik önemdeki Burseya Dağı'nda operasyonlar devam ediyor. Burseya Dağı'nda hareketli saatler yaşanıyor. Topçu birlikleri ise sabah saatlerinden bu yana aralıklarla Afrin'deki terör hedeflerini vuruyor. TSK, Afrin'in yanı sıra Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde saldırı hazırlığında olan PKK'lı teröristlere de hava operasyonu düzenledi. Karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki teröristler vuruldu.

2018.01.23 08:53 - Son Güncellenme: 2018.01.23 13:35 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İşte Afrin'deki son durum

İşte terör örgütüne karşı operasyonlarda son durum:

TSK, Afrin'in yanı sıra Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde saldırı hazırlığında olan PKK'lı teröristlere de hava operasyonu düzenledi. Karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki teröristler vuruldu.

11:47 CNNTürk canlı yayınına bağlanan Kanal D muhabiri Cem Tekel, Burseya Dağı'ndan son görüntüleri geçti. ÖSO'ya bağlı birlikler kritik dağdaki operasyonu sürdürüyor. Gece tuzaklara karşı yer değiştiren ÖSO unsurları bu sabah saatlerinde yeniden harekata başladı. 

TOPÇU BİRLİKLERİ VURUYOR

11:45  Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla top atışı gerçekleştiriyor. Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuluyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İLETİŞİM HATLARI KESİLDİ

Habertürk'ün haberine göre 6 noktada terör örgütünün iletişim hatları tamamen kesildi. Habertürk muhabiri Çetiner Çetin, "Şu an 12 kilometrelik bir alanda, Reyhanlı'dan Kilis'e kadar uzanan hatta terör örgütü PKK için önemli olan 6 nokta, sınır hattında kullandıkları bütün güzergahtaki bütün iletişim hatları kesilmiş durumda. Son 72 saat içerisindeki en önemli nokta sınır hattında terör örgütü PKK'nın iletişim hatlarının kesilmiş olması" dedi.

08:12 Afrin'deki terör hedeflerine yönelik operasyonu sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesindeki PKK hedeflerini de vurdu. TSK'dan yapılan açıklamaya göre dün gerçekleştirilen hava operasyonunda, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

BURSEYA DAĞI'NDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Afrin'deki terör örgütü PKK-PYD hedeflerine yönelik operasyon sürüyor. Dün akşam çatışmalar terör örgütünün Afrin'deki Kandil'i olarak dillendirilen Burseya Dağı'nda yoğunlaştı. Burseya Dağı, Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından da kritik öneme sahip. Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu nedeniyle de önemli.Özgür Suriye Ordusu, dün Burseya Dağı'ndan fotoğraflar paylaştı. Görüntülerde terör örgütün kazdığı mevziler, gözetleme kulelelir, kum torbaları görülüyor. Kaynaklar, akşam saatlerinde ÖSO birliklerinin bir miktar taktik çekilme gerçekleştirdiği, terör hedeflerinin topçu ateşiyle vurulduğu ve çatışmanın dağın eteklerinde sürdüğü bilgisini paylaştı. Dün Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları de Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.

SIZMA GİRİŞİMLERİ ÖNLENDİ

Habertürk'ün haberine göre ise Suriye sınırları içinde kalan ve operasyonun devamlılığı için kritik öneme sahip Alika,Bulbul, Zahran, Bak Ubası, Kusanlı, Maydan, Tabah Kuy, Kara baba, Hawran Darh bölgelerinde operasyonların yoğunlaşacağı öğrenildi. Bu bölgelerde PKK, 72 saat içinde 104 sızma girişiminde bulundu. Bunlardan 61'i termal kameralarla, 31'i İHA'lar tarafından fark edilirken, 12 sızma girişimi de doğrudan sahadan gelen istihbarat bilgileri ile önlendi.

KRİTİK TEPE DE ALINDI

Zeytin Dalı harekatının Batı cephesinde ise Reyhanlı'nın karşısındaki Şeyh Hadid'e bakan en büyük tepe ele geçirildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.23 08:53 - Son Güncellenme: 2018.01.23 13:35 - HABER MERKEZİ
A