İstanbul ve Hatay'da gölete giren çocuklar boğuldu

İstanbul ve Hatay'da gölete giren çocuklar boğuldu

İstanbul Kağıthane'de inşaat sahasındaki gölete girerek boğulma tehlikesi geçiren ve dalgıçlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki çocuk yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Sultangazi ve Hatay'dan da benzer haberler geldi.

2021.06.05 22:46 - Son Güncellenme: 2021.06.06 01:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İstanbul ve Hatay'da gölete giren çocuklar boğuldu

Kağıthane'de inşaat alanındaki gölete giren 10 yaşındaki Mithat Evlice bir anda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dalgıç ekiplerinin yaklaşık bir saat süren aramalarının ardından Evlice sudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Evlice hayatını kaybetti.

Olay, saat 19.00 sıralarında Seyrantepe Mahallesi Cevher Sokak'ta bulunan inşaat alanında meydana geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 4 yıl önce inşaatına başlanan binanın temelinde oluşan gölete giren 10 yaşındaki Mithat Evlice bir anda balçığa saplanarak kayboldu. Çevrede bulunanlar tarafından itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, inşaat alanındaki suyu boşaltırken, göletin içerisinde dalgıç ekipleri arama yaptı.  Ekipler tarafından yaklaşık bir saat süren arama çalışmalarının ardından Mithat Evlice sudan çıkarıldı. 


YAPILAN TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN HAYATINI KAYBETTİ

Evlice, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Kağıthane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 10 yaşındaki küçük çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

MAHALLELİ MÜTEAHHİDİ VE BELEDİYEYİ SUÇLADI

Mahalle sakinleri göletin doldurulması için dilekçe verdiklerini belirtirken belediyeyi ve müteahhidi ihmalkarlıkla suçladı. Bir mahalle sakini, "Çocuklar suya giriyor biz bağırıp kovuyoruz. Biz bunu belediyeye bildirdik ama su boşalmadı. Neticesi bu can kaybı. Bu tamamen ihmalkarlık. Hem belediyenin hem müteahhidin ihmalkarlığı" dedi.  Başka vatandaş ise, "Biz burayı defalarca belediyeye telefon ettik. Hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem Kağıthane Belediyesi'ne bildirdik. Kimse burayla ilgilenmedi. Polis geliyor. Düdük çalıp gidiyor. Çocuklar dışarı çıkamıyor. Bu parklarda yatıyor tinerciler. Müteahhide bu şekilde bıraktı gitti burayı. Bizim ülkemizde bir yerde ölü olacak ki, ondan sonra gelecekler sahip çıkacaklar" dedi. 

HATAY'DA DA AYNI ACI

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ailesiyle piknik yapmak için gittikleri yerde baraj gölüne giren 14 yaşındaki kız çocuğu boğuldu.

Alınan bilgiye göre, ailesiyle pikniğe giden Suriye uyruklu R.Ö (14) isimli kız çocuğu serinlemek için Yayladağı barajına girdi. Bir anda gözden kaybolan R.Ö'nün ailesi durumu yetkililere bildirdi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi dalgıçları tarafından yapılan çalışma sonucu R.Ö'nün cansız bedenine ulaşıldı. Çocuğu cansız bedeni Yayladağı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İstanbul Sultangazi Kent Ormanı içindeki gölete giren 15 yaşındaki Suriye uyruklu Adil Halife boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre Suriye uyruklu 15 yaşındaki B. C. ile 14 yaşındaki M.H. ve abisi Adil Halife (15) birlikte gölete girdiler.

Boğulma tehlikesi geçiren M.H. ve B.C. çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, sudan çıkamayan ve kaybolan Adil Halife ise ekiplerce su altında yapılan çalışma ve aramalar sonucu kurtarıldı.

Sağlık ekiplerinin kalp masajı yaparak, ilk müdahalesini yaptıkları genç, kaldırıldığı Sultangazi Haseki Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.05 22:46 - Son Güncellenme: 2021.06.06 01:36 - HABER MERKEZİ
A