İsrail'den korkutan açıklama

İsrail'den korkutan açıklama

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah üretmeye çok yaklaştığını belirterek "ABD'den önce İsrail harekete geçebilir" uyarısında bulundu.

2013.07.15 16:53 - Son Güncellenme: 2013.07.15 16:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İsrail'den korkutan açıklama

CBS Haber'e konuşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın gün geçtikçe nükleer silah yapımına yaklaştığını, ABD'den önce İsrail'in harekete geçeceğini açıkladı.

İran'ın nükleer programına karşı İsrail'in ABD kadar beklemeye niyetli olmadığını belirten Netanyahu, "Bizim saatlerimiz ABD'ninkinden daha hızlı çalışıyor, İran'a biz daha yakınız. Açık bir hedefiz, dolayısıyla İran'ın nasıl durdurulacağı sorusuna ABD'den önce yanıt bulmak zorundayız" diye konuştu.

'POZİSYONUMUZ DEĞİŞMEDİ'
İran seçimlerinden sonra İsrail'in pozisyonunun ve tavrının değişmediğini belirten Netanyahu, 3 Ağustos'ta yemin edecek olan yeni ılımlı reformcu lider Hassan Ruhani kontrolü altındaki İran'ın da politikasının değişmeyeceğini aktardı. İsrail Başbakanı, "Ruhani, selefi Ahmedinejad'ı kurt postunun içinde kurt olmakla eleştiriyor. Ruhani'nin stratejisi de kuzu postu içinde kurt olmaktır. İşi gülümsemek ve bombayı yapmaktır." dedi.

'ASKERİ MÜDAHALEYE HAZIR OLUNMALIDIR'
Tahran'ın birkaç hafta içinde nükleer hazırlıkların tamamlayacağını belirten Netanyahu, "Eğer yaptırımlar bir işe yaramazsa, herkes bilmeli ki askeri müdahaleye hazırız. Bu onların dikkatini çekebilecek tek yoldur"diye konuştu.

İsrailli bir hükümet yetkilisi de yaptığı açıklamada İran'ın fikirlerinin tamamen karşısında olduklarını, İran'dan bir an önce, uranyum zenginleştirme çalışmasını durdurmasını, çalışmalarını ortadan kaldırmasını, çöl altında yasadışı tesislerini kapatmasını ve plütonyum toplama çalışmalarını sona erdirmesini istedi.

BATI İLE İRAN'IN ARASI HALA SOĞUK
İran ve Batı, Tahran'ın uygulamış olduğu nükleer program sebebiyle uzun zamandır birbirlerine açık kapı bırakmadı. İran nükleer araştırmalarının barışçıl amaçlara hizmet ettiğini iddia etse de, Batı, İran'ın nükleer silah geliştirmeye niyetli olduğu görüşünde hem fikir.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.15 16:53 - Son Güncellenme: 2013.07.15 16:57 - HABER MERKEZİ
A