İsmail Türüt'e milyonluk 'ihanet' davası

İsmail Türüt'e milyonluk 'ihanet' davası

"Aldatıldım" diye boşanma davası açan eşi, 1.7 milyon TL tazminat,20 bin lira nafaka istedi

2012.03.20 08:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
İsmail Türüt'e milyonluk 'ihanet' davası

Şarkıları ve sivri açıklamalarıyla kamuoyunun tanıdığı ünlü türkücü İsmail Türüt'e, 18 yıllık eşi Ayşe Türüt (35), aldatıldığı gerekçesiyle avukatı kanalıyla boşanma davası açtı. Ayşe Türüt, 750 bin TL maddi, 1 milyon TL de manevi tazminat talebinde bulundu HALK müziği sanatçısı İsmail Türüt (47), 18 yıllık evliliğinin sona yaklaşmasıyla gündemde. Türkücünün resmi nikâhlı 18 yıllık eşi Ayşe Türüt, 1997 yılından bu yana İsmail Türüt'ün kendisini N.T. isimli kadınla aldattığı gerekçesiyle dava açtı. Türüt, avukatı Sema Kılıç aracılığıyla mahkemeye başvurarak boşanma talebinde bulundu. Dava dilekçesinde, "Ayşe Türüt ve çocukları, hastalandıkları dönemde dahi hastaneye gidecek para bulamamaktadır. İhtar çekilmesine rağmen evlilik dışı ilişkisini gözler önünde yaşaması da Ayşe Türüt'ün kişilik haklarına ağır bir saldırıdır" ifadesi yer aldı.

'PARA İSTEDİM KÜFÜR ETTİ'
Ayşe Türüt, çocukları Y. (18) ile M. (15) için aylık 5 bin TL nafaka talep etti. Ailesinin desteğiyle geçinebildiğini aktaran Ayşe Türüt, eşinden çocuklarının ihtiyaçları için her para istediğinde ağır küfür ve hakaretlere uğradığını, gururunun kırıldığını, bu durumun cep telefonu mesajlarıyla da sabit olduğunu vurguladı. Sanatçının aylık gelirinin 150 bin TL olduğunu öne süren Ayşe Türüt, aylık 15 bin TL tedbir nafakası talebinde bulundu ve çocuklarının velayetini de istedi.

İHTİYATİ TEDBİR TALEP EDİLDİ
Ayşe Türüt ayrıca sanatçının evlilik birliğinde kusurlu olması nedeniyle 750 bin TL maddi, 1 milyon TL manevi tazminat talep etti. Dilekçede ayrıca "Katıldığı her TV programında Ayşe Türüt'ten ayrıldığını ve N.T. ile evlendiğini beyan eden Türüt, resmi nikâhlı eşi olmasına karşın çok eşli bir yaşam sürmekte ve toplum değerlerine aykırı hareket etmektedir" ifadesi de dikkat çekti. Dava dilekçesinde "Ultra lüks ve zengin bir hayat sürmektedir" denilen İsmail Türüt'ün mal varlığı listesi de mahkemeye sunularak, sanatçının kaset gelirleri, şirket hisseleri, banka hesapları, taşınmazları, araçları ve yarış atları için ihtiyati tedbir talebinde bulunuldu. Türüt'ün mal varlığı arasında ev ve arsaların yanı sıra iki yarış atı da dikkat çekti.

'PLAN YAPMAYIN PLAN'
HABERTÜRK, İsmail Türüt'ü mercek altına aldı. İsmail Türüt, 1965 yılında Rize'de dünyaya geldi. Memleketinde çobanlık da yapan Türüt'ün en büyük hayali, İstanbul'a gidip türkü söylemekti. 1979'da İstanbul'a gelen türkücü, önce markette, sonra bir fırında çalıştı. Düğün salonlarında sahne almaya başladı. 1982'de İbrahim Tatlıses'le tanıştıktan sonra hayatı değişti. "Ofli ile Bayburtlu" kasetiyle Karadeniz türkülerini herkese sevdirdi. Kendi ifadesiyle 100'ün üzerinde söz ve müziği kendisine ait olan esere imza attı. Türüt, Ozan Arif tarafından yazılan ve Hrant Dink cinayeti sanıklarına yönelik övgü dolu ifadeler içeren "Plan Yapmayın Plan" adlı parçayı seslendirince hakkında dava açıldı. Türüt mahkemede, "Bölücülük propagandası yapmak ya da suç ve suçluyu övmek" gibi bir kastı bulunmadığını söyledi ve 2009'daki davada beraat etti.

Türüt'ün mahkemeye sunulan mal varlığı
Sermayesi 3 milyon TL olan Tirvana Müzik şirketi.
İstanbul Sancaktepe'de 3 katlı bina.
Rize Ambarlık Köyü'nde 5 katlı, 10 daireli bina.
Beykoz Kavacık'ta arsa.
Delfina ve Rizelim yarış atları.
Sapanca Kırkpınar'da villa.

EVLİYKEN EDİNDİĞİ MALLAR
Tapuda N.T. adına kayıtlı Beykoz'da tripleks villa.
Tapuda kardeşinin eşi adına kayıtlı Beykoz'da dubleks villa.
Rize'de bir daire ve bir dükkan.
Karadeniz Radyo ve TV'deki şirket hisseleri.
N.T. adına kayıtlı araçla birlikte 9 araç.
Bir dekorasyon şirketinin yüzde 25 hissesi

'SİZİN GİBİ AYDININ 7'DEN 70'İNİ'
Türüt, Kaçkar TV'de katıldığı Karadenizliler Gecesi'nde de, sözde Ermeni soykırımından dolayı Ermenilerden özür dileyen Türk aydınlar için Ozan Arif tarafından yazılmış bir şiiri okumuş, şiirdeki 'Hepimiz Ermeni'yiz diyenler kulak versin, Kıbleye karşı yaptı alayınız çişini, Sizin gibi aydının 7'den 70'ini' diyerek yine tepkilere hedef oldu.
HABERTÜRK

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2012.03.20 08:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A