İş ve meslek danışmanı adayları dikkat!

İş ve meslek danışmanı adayları dikkat!

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) iş ve meslek danışmanı adayları için teorik ve uygulamalı sertifika sınavı düzenlenecek.

2013.04.17 20:42 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:42 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
İş ve meslek danışmanı adayları dikkat!

Danışman sertifikası almak amacıyla Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine (SAÜSEM) müracaat eden 9 bin 800 lisans mezunu için 20 Nisan Cumartesi günü yazılı sınav yapılacak.
Yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı adaylar, İŞKUR'da veya özel istihdam bürolarında görev yapabilecek.

SAÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava 9 bin 800 adayın gireceğini belirterek, iş ve meslek danışmanlığının Türkiye'de yeni bir alan olduğunu söyledi.

İŞKUR'un daha önce 4 bin kişiyi istihdam ettiğini anımsatan Zengin, "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile atama yapılacak ama sertifikası olanlar tercih edilecek. Belgeyi almak isteyenler SAÜSEM'e başvurarak, üniversitenin internet sitesindeki notlar ve kaynaklardan çalışarak sınava girebilir" şeklinde konuştu.

"İş danışmanlığı alanında ehliyet veriyoruz"

Zengin, iki aşamalı sınav yapılacağını vurgulayarak, "Sınavın birinci etabında teorik konulardan 150 soru olacak. İkinci etabında ise tiyatro öğrencilerinden oluşan grupla iş simülasyonu uygulaması yapılacak. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendirme yapılıyor" ifadesini kullandı.

Zengin, uygulamalı sınavda İnsan Kaynakları ve Sosyoloji bölümlerindeki akademisyenlerin görev alacağını belirterek, "İş danışmanlığı alanında ehliyet veriyoruz. İş ve meslek danışmanlığı sertifikası bulunmayanlar, iş danışma merkezi açamayacak" diye konuştu.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.04.17 20:42 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:42 - HABER MERKEZİ
A