İngiltere Başbakanı: Olayların büyümesinin nedeni sosyal medya şirketleri

İngiltere Başbakanı: Olayların büyümesinin nedeni sosyal medya şirketleri

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkede aşırı sağcı şiddet olaylarının sosyal medya platformları üzerinden körüklendiğini, bu şirketlerin hukuken sorumlu olduklarını söyledi.

2024.08.05 23:00 - Son Güncellenme: 2024.08.05 23:12 - Dünya - ENSONHABER
A
İngiltere Başbakanı: Olayların büyümesinin nedeni sosyal medya şirketleri

İngiltere, hafta başından beri aşırı sağcıların gerçekleştirdiği şiddet olaylarıyla çalkalanıyor. Türkiye'de Instagram'ın katalog suçlara yönelik sansür uygulamaması nedeniyle erişime kapatılması tartışma konusu olmuştu. Ada'da sosyal medya üzerinden yayılan şiddet sarmalı ise, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı öfkelendirdi. Başbakan Starmer, yaşananlarla ilgili yaptığı basın toplantısında, Southport kentinde 3 çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırının ardından ilk olayların bu kentte yaşandığını hatırlatarak, "Southport iki kere acıyı yaşadı" dedi.

"MÜSAADE ETMEYİZ"

Aşırı sağcıların camilere saldırdığı ve Nazi selamı verdiğini belirten Starmer, "Kim olduğumuzu göstereceğiz. Biz, korkuyu yaymaya çalışanlara ve toplumumuza ayrılık ve nefret ekenlere müsaade etmeyecek bir ülkeyiz. Herhangi bir koşulda sokaklarımızda düzenin ve hukukun yok sayılmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.08.05 23:00 - Son Güncellenme: 2024.08.05 23:12 - ENSONHABER
A