İnegöl Nüfus Müdürlüğü "Akıllı Kimlik Kartı"na Hazır

İnegöl Nüfus Müdürlüğü "Akıllı Kimlik Kartı"na Hazır

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren nüfus müdürlüklerinde akıllı kimlik konusunda çalışmalar sürerken, İnegöl Nüfus Müdürlüğü ofis masa sistemine geçti.

2013.05.09 13:11 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:12 - Bursa Bölge
A
İnegöl Nüfus Müdürlüğü "Akıllı Kimlik Kartı"na Hazır

Şu an itibariyle faal duruma geçirilmeyen sistemin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gelecek tebliğ ile faaliyete geçmesi bekleniyor. 5 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ardından geliştirilen akıllı kimlik kartları için yapılan çalışmalar kapsamında İnegöl Nüfus Müdürlüğü'ne gönderilen cihazların montajI tamamlandı. bankoların kaldırılmasının ardından yeni ofis sistemi montajı yapıldı. Vatandaş Nüfus Müdürlüğü görevlisinin yaptığı işlemleri kendi önündeki ekranda görebilecek.
İnegöl Nüfus Müdürü Muzaffer Solmaz, "Vatandaşlarımıza ofis siteminin ferah ve samimi atmosferinde hizmet verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yenilik vatandaşımıza daha hızlı, daha kaliteli ve sıcak hizmet vermemizi sağlayacak. Ayrıca vatandaşımız ile personelimizin karşılıklı oturup konuşarak işlem yaptıkları göz önünde bulundurulunca, yaşanması muhtemel yanlış anlamaların önüne geçileceğini düşünüyorum. Son olarak bu süreçte fedakarca çalışan personelime teşekkür ederim" dedi
Ofis sisteminin vatandaşlarca olumlu karşılandığını aktaran Solmaz, "Nüfus yoğunluğuna göre parmak izi ve avuç içi damar okuma cihazları konulacak. Alt yapı oluşturulduktan sonra, Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihten sonra vatandaşlara kimlik verilmesine başlanacak. Mevcut kimliğiyle birlikte nüfus müdürlüğüne gidenler, parmak izi ve avuç içi damar izi ile sisteme kaydedilecek. Ayrıca mevcut nüfus bilgileri de yeni sisteme kaydedilerek talep alınacak. Vatandaştan alınan talepler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü elektronik kart basım merkezine iletilecek" şeklinde konuştu.
YENİ KİMLİKLER
Yeni kimliklerin özelliklerinden de bahseden Müdür Solmaz, "Çipli yeni kimlik kartları, ehliyetten banka işlemlerine, ulaşımdan sağlığa kadar birçok alanda kullanılabilecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere evlerden ve iş yerleri de dahil internetin bulunduğu her yerden kimlik kartıyla güvenli şekilde erişilebilecek. Kimlik kartıyla e-imza kullanılabilecek. Kimlik kartı, vizesiz gidilen ülkelerde seyahat belgesi yerine geçecek. Yani elektronik pasaport özelliğine de sahip olacak. Yeni kimlik kartları sınavlarda kullanılacak. Stadyum girişlerinde kullanılacak. Müsabakalarda olay çıkaranlar ve daha sonra maça gitmediğini iddia edenler kartının kolayca tespit edilebilecek. Elektronik kimlik kartları ile okullarda yoklama yapılmasına da gerek kalmayacak. Öğrenci kartını okutup yoklamaya dahil olacak. Akıllı kimlik kartlarına damar ve parmak izinin yanında avuç içi damar izi ile iris tanıma özellikleri de eklenecek. Bu özelliklerle de kimlik kartı tamamen kişiselleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 13:11 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:12 - Zeynep Çelik
A