İnegöl Belediyesi'nin 2014 yılı performans programı kabul edildi

İnegöl Belediyesi'nin 2014 yılı performans programı kabul edildi

İnegöl Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısı yapıldı.

2013.10.08 18:28 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İnegöl Belediyesi'nin 2014 yılı performans programı  kabul edildi


Gündemin 19'ncu maddesinde yer alan, 2014 yılı performans programı ile alakalı konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Önümüzdeki yıl yeni Büyükşehir Kanunu devreye giriyor. Kalan 9 aylık süreçte ise gelirlerin bir miktarı ve yapılacak çalışmaların bir miktarı Büyükşehir'e kaydırılacak. Bu bütçeyle bu çalışma programı geçiş sürecini oluşturuyor" dedi.
Başkan Aktaş, "Biz şu anda 2014 yılıyla ilgili bir planlama yapmak zorundayız. Onu gerçekleştiriyoruz. Muhakkak herkesin düşünce ve kanaatleri olacaktır. Takdir edersiniz ki, bazı şeyler yaşanılır, anlatılmaz. Her şeyi bu kitaba geçirip yazmakta mümkün değil. Dört dörtlük olduğumuzu hiçbirimiz iddia edemeyiz. 2014 yılının Mart sonuna kadar yetkili olacağımız konular var. Ben Gemlik, Gürsu ve Kestel belediyelerinden biliyorum. BUSKİ marifetiyle devasa paralar harcanıyor. İnegöl Belediyesi'nin 5 yılda harcayamayacağı parayı 1 yılda harcıyorlar. Biz İnegöl olarak bir güzellik daha yapıp 31 Mart sabahından itibaren su ve kanalizasyonla ilgili neler yapılabilir konusunda kendilerine bir takvim dahi sunduk. Büyükşehir'in ekipleriyle arkadaşlarımız defalarca bir araya geldi. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehir bizim şehrimiz. Köylerimizin de mahalle olmasıyla inşallah belediye ve büyükşehir gücüyle çok ciddi kazanımlar elde edilecek. İnegöl'ün her geçen gün geliştiğini, aktivitesinin artırdığını biliyoruz" dedi.
İNESMEK'in çok başarılı bir proje olduğuna dikkat çeken Aktaş, "İlk yılında bin 500, ikinci yılında 3 bin, bu yıl da hedefimiz 5 bin kursiyer. 38 kurstan 72 kursa çıkıldı. UMEM kapsamında Bursa'da en başarılı olduk. Bursa'da 30 kişi kursu tamamlamıştı, bunun 20 tanesi İnegöl'dendi. Biz bu işi bir şeyleri yapmış olmak adına değil, faydalı olmak için yapıyoruz. Ama ben her hafta güvenlik ve masa başı işler arayan onlarca insanla karşılaşıyorum. Bu noktada bütün kurum ve kuruluşlarının da üzerine düşen görevler var. Yeter ki doğru ve sağlıklı projeler konsun, biz her alana el uzatmaya, koşarak gitmeye her zaman hazırız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Aktaş, 2014 yılı performans programını meclis üyelerinin oylarına sundu. Program, SP'li ve MHP'li üyelerin oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 18:28 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:28 - HABER MERKEZİ
A