IMF'den finansal değerlendirme

IMF'den finansal değerlendirme

IMF'nin bugün yaptığı değerlendirmede küresel finansal istikrara yönelik riskler eski, tehditler yeni olduğu uyarısını yaptı.

2013.04.17 17:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:16 - Ekonomi
A
IMF'den finansal değerlendirme

 

IMF Global Finansal İstikrar Raporu'nda global finansal şartlar ve piyasa şartları geçtiğimiz 6 ayda iyileştiğine dikkat çekildi.

Finasal şartların ve piyasalardaki iyileşmenin ekonomiye ek destek sağlağı belirtiilirken, riskli varlıklarda keskin bir rallinin teşvik edilğine dikkat çekti.

"Bu olumlu şartlar derin politika taahhütlerinin, yinelenen parasal teşviklerin ve devam eden likidite desteğinin bileşimini yansıtıyor" denilen raporda küresel finansal istikrara yönelik riskler eski, tehditler yeni olduğu uyarısını yapıldı.

Atılan adımların riskleri azalttığ, güveni artırdığı ve ekonomik görünümü büyüttüğü belirtilirken,  "global ekonomik şartlar bastırılmış kaldıkça, sadece daha fala politika adımı ile sürdürülebilir" yorumu yapıldı.

İyileşmenin devam etmesi için finans sektöründe daha fazla bilanço onarımının gerekli olduğu kaydedilirken, orta vadeli zorluklarda düzelme sağlanamaz ise risklerin tekrar ortaya çıkacağı uyarısı yapıldı.

Zorlukların düzeltilemez halinde global finansal krizinin daha kronik bir aşamaya gireceği kaydedilirken, gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere fon akımı hızlanarak sürüdüğüne vurgu yapıldı.

IMF yetkililerinde Jose Vinals, Euro Bölgesi finans sisteminin bir defada, nihai şekilde onarılması şart olduğunu dile getirdi.

Vinals, "Avrupa bankacılık birliği konusunda kararlı hareket etmeli" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:16 - Ramazan Acar
A