İmamoğlu medya kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu
İstanbul'da, medya kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul'un Rusya'nın St Petersburg'uyla kardeş şehir sözleşmesini geliştirmeyi ve başka Rus şehirleriyle işbirliklerini zevkle soruştururum" dedi.
2019.06.28 16:46 - Son Güncellenme: 2019.06.28 16:47 - Güncel - HABER MERKEZİ
23 Haziran'da yinelenen ve Ekrem İmamoğlu'nun galibiyetiyle sonlanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) belediye başkanlığı seçimlerinin ardından ikinci kez mazbatasını alan İmamoğlu, göreve başlar başlamaz, uluslararası medya kuruluşu temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi.
Onlarca gazeteciyle İstanbul Sepetçiler Kasrı'nda buluşan İmamoğlu "St Petersburg'uyla kardeş şehir sözleşmesini geliştirmeyi ve başka Rus şehirleriyle işbirliklerini zevkle soruştururum" dedi.
'BİR GECEDE ATÖLYEDEN ÇIKMADIM, 'PROJE ADAY' YALANLARI TUTMADI'
Seçim kampanya döneminde 'Batı'nın desteklediği proje aday' suçlamalarını hatırlatarak 'Türkiye'nin, Rusya başta olmak üzere Avrasya ülkeleriyle işbirliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Rusya ile kardeş şehir projelerine nasıl bakıyorsunuz?' sorusunu yöneltmesi üzerine İmamoğlu şu yanıtı verdi:
"Dünden bugüne atölyeden çıkmış, akşamdan sabaha var olmuş birisi değilim. Hakkımdaki bu iddiaların tek amacı adaylık sürecimi manipüle etmekti. Koca koca insanlar tarafından ortaya atılmış, çok eğitimli ve yetki sahibi olduğunu düşündüğümüz insanlar tarafından dillendirilmiş zavallı bir politik manevraydı bu. Zaten tutmadı."
'DÜNYANIN HER ÜLKESİNDEN ŞEHİRLERLE İŞBİRLİKLERİNE HAZIRIM'
Rusya'yla kardeş şehir projelerine son derece sıcak baktığını söyleyen İmamoğlu "Ben, bırakın Rusya'yı, dünyanın her kentiyle diyalog kurmayı, dünyanın her ülkesinden İstanbul'a eşleşebilecek kentlerle iletişim kurmayı hedef ediniyorum. Çünkü İstanbul'a yaklaşık 11-12 milyon turist geldiği ve İstanbul'daki 3 turistin Avrupa'daki 1 turiste denk geldiği bir ortamda, Türkiye'deki turizm lokomotifinin İstanbul olmasının gereğine inanıyorum. Bunun için de dünyanın her ülkesinden insanların bu şehre ilgi gösterip, gelmesini istiyorum. Bu sebeple, her ülkeyle ilişki kurarız. Malum, İstanbul'un Rusya'nın St. Petersburg şehriyle zaten bir kardeş şehir sözleşmesi var. Bunu daha da geliştirmeyi, büyütmeyi hatta mümkün olan başka şehirlerle de böyle anlaşmalara bakmayı zevkle soruştururum. Biz dünyaya İstanbul'da barış, birleşme, buluşma mesajı vermeye geldik. Çünkü İstanbul, Asya ve Avrupa'yı birleştiren, üç imparatorluğa başkentlik yapmış, dünyanın birçok kültürüne, inancına merkez konumda olan nadide bir şehir" diye yanıt verdi.