Ilgaz ve Çakır, VAR testine katılacak

Ilgaz ve Çakır, VAR testine katılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi Murat Ilgaz ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, İtalya'da yapılacak Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) testine katılacak.

2017.02.21 20:36 - Son Güncellenme: 2017.02.21 20:36 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Ilgaz ve Çakır, VAR testine katılacak

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Ilgaz ve Çakır, İtalya'nın Bologna  kentinde İtalya ile Fransa 19 Yaş Altı milli takımları arasında yarın oynanacak  ve VAR test uygulamasının gerçek zamanlı olarak yapılacağı hazırlık  karşılaşmasını yerinde gözlemleyecek. Karşılaşmada 2014 FIFA Dünya Kupası  finalini yöneten İtalyan hakem Nicola Rizzoli, video yardımcı hakem olarak görev  yapacak.

Uygulamada ayrıca, TFF Merkez Hakem Kurulu Danışmanı ve FIFA VAR  Uzmanı Roberto Rosetti de hazır bulunacak.

Müsabaka sonrası yapılacak toplantıda, maç sırasında sistemin nasıl  işlediği konusunda bilgi verilecek ve VAR ile ilgili gerçekleştirilen kayıtlar  incelenecek.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2017.02.21 20:36 - Son Güncellenme: 2017.02.21 20:36 - HABER MERKEZİ
A