İki ülke arasında ipler gerildi

İki ülke arasında ipler gerildi

Venezuela'nın yeni seçilen Devlet Başkanı Nicolas Maduro, tartışmalı seçim sonuçlarına ilişkin İspanya'nın eleştirisine çok sert çıktı.

2013.04.17 08:34 - Son Güncellenme: 2013.04.17 08:35 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İki ülke arasında ipler gerildi

İspanyol hükümetinin sözlerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Maduro, "İşçileri evinden eden yüzde 25 işsizlikle uğraşın, Venezuela ile değil. Venezuela bağımsız ve demokratik bir ülkedir." ifadelerini kullandı.
   
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, Pazar günkü seçimlere ilişkin Venezuela'ya diyalog ve oyların yeniden sayılması çağrısı yapmıştı.
   
Henrique Capriles liderliğindeki muhalefet, yüzde 1,5 farkla kaybettikleri seçim sonuçlarını kabul etmezken, oyların tek tek sayılmasını istiyor.
   
Seçilmiş Devlet Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmasında "İspanya dikkat et" diyen Maduro sözlerine şöyle devam etti: "İspanya hükümeti, şerefli Venezuela halkına karışıyor. Saygı duyulmak için saygılı olun. Venezuela halkının kendi özgürlüğünü elde edeli çok oldu. Biz bir zamanlar Kralın ordularını mağlup eden Bolivar'ın halkıyız."
   
Hugo Chavez'in varisi Maduro, İspanya'nın ülkesindeki önemli ekonomik çıkarlarını hatırlattı ve özellikle Repsol şirketinin dünyanın en büyük petrol rezervi Faja Petrolífera del Orinoco'daki çıkarlarına vurgu yaptı.
   
Bu arada Venezuela Dışişleri Bakanı Elias Jaua, Garcia-Margallo'nun demecinden sonra Madrid Büyükelçisi Bernardo Alvarez'i Caracas'a çağırdı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 08:34 - Son Güncellenme: 2013.04.17 08:35 - HABER MERKEZİ
A