İki kat daha hızlı görüyorlar

İki kat daha hızlı görüyorlar

Yapılan araştırmada otist çocukların hereketleri otist olmayanlara göre iki kat daha hızlı gördüğü ortaya çıktı. Uzmanlar bu durumun neden otist çocukların parlak ışığa ve gürültüye duyarlı olduğunu açıklayabileceğini belirtti.

2013.05.09 21:43 - Son Güncellenme: 2013.05.09 21:43 - Sağlık
A
İki kat daha hızlı görüyorlar

Otist çocukların basit bir hareketi kendi yaşındaki diğer çocuklara göre iki kat daha kızlı gördüğü belirtildi. Yapılan araştırmada uzmanlar hareketlere karşı bu hiper duyarlılığın hastalığın nedenleri konusunda ipucu verebileceğini düşünüyor. Bulgular bazı otist insanların neden parlak ışığa ve gürültüye duyarlı olduğunu açıklayabilir.


Araştırmayı yapan ekipte yer alan Rochester Üniversitesi'nden Duje Tadin "Biz otizmin bir sosyal bozukluk olduğunu düşünüyoruz çünkü bu durumdan muzdarip olan çocuklar sık sık sosyal etkileşim ile mücadele ediyor. Ama bazen dünya hakkında bildiklerimizin duyularımızdan geldiğini ihmal ediyoruz. Kişinin arnormallikleri nasıl gördüğü veya duyduğu onun sosyal iletişimine belirleyici etki yapabiliyor" dedi.

Daha önceki araştırmada otist insanların resimleri görme yeteneklerinin gelişmiş olduğu bulunmasına rağmen ilk kez bu çalışmada hareketlere karşı çok duyarlı oldukları ortaya çıktı.

Journal of Neuroscience dergisinde kaleme alınan araştırmadadaki bulgular Tadin'in yanı sıra Yale Üniversitesi'nden Jennifer Foss-Feig ve Vanderbilt Üniversitesi'nden diğer uzmanlar tarafından elde edildi.

Çalışmada 20 otist çocuk ve 26 tipik gelişimini sağlayan çocuk üzerinde inceleme yapıldı. Katılımcı çocukların yaşları 8 ila 17 arasında değişiyordu ve bu kişilere küçük video klipler gösterildi. Araştırma sonunda otist çocukların hareketlere aşırı duyarlı olduğu görüldü. Bu da onların neden parlak ışıktan ve güürültüden rahatsız olduklarını açıklayabilir.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.05.09 21:43 - Son Güncellenme: 2013.05.09 21:43 - boş7
A