İki kardeş denizde kayboldu

İki kardeş denizde kayboldu

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde dalgalara kapılan iki kardeşi kurtarmak isteyen imam 38 yaşındaki Mustafa Aydemir boğularak öldü. Sahil güvenlik ekipleri kaybolan iki kardeşi arıyor.

2013.08.17 20:31 - Son Güncellenme: 2013.08.17 20:32 - Güncel
A
İki kardeş denizde kayboldu



 

Olay, öğle saatlerinde Akçakoca Edilli Plajı'nda meydana geldi. İmam olan arkadaşlar Mustafa Aydemir ile Adem Yıldız aileleriyle birlikte sahile geldiler. Mustafa Aydemir ile Adem Yıldız araçdan piknik yapmak için malzemeleri indirirken, Sefa Aydemir, Abdülselam ve Abdülsamet Yıldız kumsala indiler. Sefa Aydemir sığ yerde denize girerken, 10 yaşındaki Abdülselam ile 15 yaşındaki Abdülsamet Yıldız denizde açıldı. Sefa Aydemir dalgalar üzerine doğru gelince yüzerek kıyıya çıkarken, iki kardeş ise dalgalara kapıldı. İki kardeşin dalgaların içerisinde çırpındığını görenler yardıma koştu. İki kardeşi kurtarmak isteyen Mustafa Aydemir de dalgalara kapıldı. Bunun üzerine Sakarya'nın Karasu ilçesinden yardım istendi.

Karasu'dan gelen jet skı bulunan kişi Mustafa Aydemir'i denizden çıkarırken, kıyıda bulunan 112 Acil Servis ekibi tarafından Akçakoca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mustafa Aydemir yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jet skınin yakıtı bitince iki kardeşi aramaya devam edemedi. Sahil Güvenlik botu ile denizde arama yapılırken, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi ise sahilde arama çalışması yaptı. Adem Yıldız ile Gül Yıldız üzüntü içerisinde çalışmaları takip ettiler. Adem Yıldız fotoğraf makinesinden çocuklarının fotoğraflarına bakarak, "Gitti çocuklarım" dedi.

4 çocuk babası Adem Yıldız çocukları denize girmemeleri konusunda uyardıklarını belirterek, "Buraya her zaman geliyoruz. Piknik yapıp, denize giriyoruz. Deniz dalgalı olduğu için piknik yapmayı düşünüyorduk. Çocuklara denize girmemeleri konusunda uyarıp, 'Kumda oynayın' dedik. Biz araçtan eşyaları çıkarırken nasıl oldu bilmiyorum, denize girmişler. Gözümüzün önünde çocuklar boğuldu" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 20:31 - Son Güncellenme: 2013.08.17 20:32 - Ramazan Acar
A