Iğdır Devlet Hastanesi komşu ülkelere de şifa dağıtıyor

Iğdır Devlet Hastanesi komşu ülkelere de şifa dağıtıyor

Yurdun en doğusundaki illerden Iğdır'daki Devlet Hastanesi, Türkiye'deki hastaların yanı sıra İran ve Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen hastalara da şifa dağıtıyor.

2019.03.19 16:51 - Son Güncellenme: 2019.03.19 16:51 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Iğdır Devlet Hastanesi komşu ülkelere de şifa dağıtıyor

İran ve Nahçıvan'a sınırı olan kentteki Iğdır Devlet Hastanesi,  özellikle son zamanlarda Kafkaslar'daki ülkeler başta olmak üzere komşu  ülkelerden gelen birçok hastanın şifa kapısı haline geldi.

Komşu ülkelerden Iğdır'a tedavi olmak için gelen hastalar, bir yandan  tedavi olurken bir yandan da sağlık turizmine ciddi katkı sağlıyor.

Konumu itibarıyla çoğunluğu İran'ın güneyi ile Nahçıvan Özerk  Cumhuriyeti'nden gelen hastalar olmak üzere yabancı hastaları ağırlayan Iğdır  Devlet Hastanesi, sunduğu kaliteli hizmetle tercih ediliyor.

Kafkaslardaki çeşitli ülkelerin dışındaAvrupa'dan gelen hastalara da  şifa olan hastane, geçen yıl Azerbaycanve Nahçıvan'dan 1800, İran'dan 830  hastaya hizmet verdi.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İlhan, yaptığı açıklamada, "Son gelen doktorlarımızla tamamen kadrolarımızı geliştirmiş  bulunmaktayız. 2018 yılında çok sayıda ülkeden hasta geldi, bunların içinde en  yoğun olanı İran, Nahçıvan ve Azerbaycan'dan gelen hastalarımızdır." dedi.

Yurt dışından gelen hastaların, aldıkları hizmetten memnun  kaldıklarını belirten İlhan, "Komşu ülkelerdeki hastaların burayı tercih  etmelerinin sebebi, aldıkları hizmetin kalitesi, tanı ve tedavinin uygulanması ve  bunun sonucundaki geri bildirimlerin iyi olmasıdır. Gelen bir hastamız,  memnuniyetinden dolayı bize 10 hasta, 20 hasta geri gönderiyor. Bu da bizim hasta  sayımızda artışa neden oluyor. Şu anda yüzde yüz yatak kapasitemizle hizmet  veriyoruz. Hiçbir bölümde hekim eksiğimiz kalmadı, talepler de her geçen gün  artmakta." diye konuştu.

Nahçıvan ve İran'dan düzenli olarak Iğdır'a gelip tedavi gören  hastaların olduğunu aktaran İlhan, şunları söyledi:

"Özellikle kadın hastalıkları, çocuk ve yaşlı hastalarımızda  başvurular oluyor. Biz sadece Iğdır'daki halkımıza değil bölgedeki diğer il ve  ilçelerin yanında aynı zamanda yurt dışından gelen vatandaşlarımıza fazlasıyla  hizmet veriyoruz. Bunun sonucunda sağlık turizmi yönünden çok fazla ilerledik, bu  durumun esnafımıza ve hastanemize çok katkısı var."

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Doğan da "Iğdır sınır bölgemizde  olduğu için Nahçıvan ve İran'dan çok sayıda hastamız başvuruda bulunuyor. Türk  vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmet gibi İran ve Nahçıvan'dan gelen hastalarımıza  da aynı hizmeti veriyoruz. Gelenler genellikle o bölgelerdeki tedavileri yetersiz  gördüklerini söylüyorlar ya da başka ilaç var mı diye geliyorlar. Oradaki doktor  arkadaşlarımız da buraya yönlendiriyorlar." şeklinde konuştu.

"Buradaki doktorlardan çok memnunuz, minnettarız"

Tedavi için Nahçıvan'dan gelen Hatıra Gayzeva, ailece Iğdır'da tedavi  olduklarını ve dostlarını da buraya yönlendirdiklerini belirterek, şu ifadeleri  kullandı:

"Ben, eşim ve çocuklarım her zaman bu hastaneye muayene olmaya  geliyoruz. Buradaki doktorlardan çok memnunuz, minnettarız, güzel karşılayıp  muayene ediyorlar. Buranın ilaçları da çok iyi, hastalıklarımıza çok güzel tesir  ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum, minnettarım."

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den gelen Azer Guliyev ise Iğdır Devlet  Hastanesindeki sağlık hizmetinden memnun olduklarını ifade ederek, "Her zaman  buraya geliriz. Hastane çok güzel, herkese tavsiye ediyoruz, muayene olmaya  buraya gelsinler." diye konuştu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2019.03.19 16:51 - Son Güncellenme: 2019.03.19 16:51 - HABER MERKEZİ
A