İç çamaşırlı görüntü kadın istismarı

İç çamaşırlı görüntü kadın istismarı

RTÜK, yatakta üzerinde iç çamaşırı olduğu halde telefonla konuşurken seksi hareketler yaparak "Ara, telefonun ucunda ben varım" diyen kadın görüntüsü nedeniyle, HİTS NR1 kanalına ceza verdi. Üst Kurul, cezayı bu kez genel ahlaka aykırılıktan değil, kadın istismarı nedeniyle uyguladı.

2012.10.13 10:44 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:45 - Medya - HABER MERKEZİ
A
İç çamaşırlı görüntü kadın istismarı

Genellikle yabancı müzik parçalarının yayımlandığı televizyon kanalı 'HİTS NR1'da, gece yarısından sonra yayınlanan ve 0088 ile başlayan cinsel sohbet hatları reklamına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ceza kesti. İncelenen reklam için hazırlanan uzman raporunda, iç çamaşırlarıyla bir yatağın üzerine uzanan kadının, elinde telefonla konuşarak seksi hareketler yaptığı, bu sırada "Ara, telefonun ucunda ben varım" anonsu yapıldığı belirtildi.

'Dudak yalama' gösterge

Kadının telefonla konuşurken dudaklarını yalamasının kadının reklamda cinsel meta olarak ön plana çıkarıldığının göstergesi olduğu savunulan raporda, cezaya gerekçe olarak şu ifadeler kullanıldı: "Toplumsal hayatta birçok önemli rolü ve görevi olan kadının son yıllarda medyada daha çok cinsel bir obje olarak lanse edildiği dikkat çekmektedir. Bu durum özellikle reklam yayınlarında öne çıkmakta. Üründen çok kadın bedeni pazarlanmaktadır. Dolayısıyla toplumda var olan cinsel ayrımcılık pekişerek artmakta, kadın kimliği bayağılaştırılmak suretiyle tahrip edilmektedir." Uzman görüşünü de dikkate alan Üst Kurul, bu kez uyarı cezasını cinsel içerikli yayının genel ahlaka aykırılığından değil kadın istismarı maddesi nedeniyle verdi.

RTÜK: Klip sekse davet ediyor

Cinsel sohbet hattı nedeniyle HİTS NR1 kanalına ceza veren RTÜK, yine aynı kanala yaz başında dünyaca ünlü şarkıcı Nicki Minaj'ın bir klibi nedeniyle de ceza vermişti. RTÜK, "sekse davetten söz ediyor" diyerek MTV Müzik ödüllü şarkıcının 'Starships' klibini müstehcen bulmuştu.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2012.10.13 10:44 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:45 - HABER MERKEZİ
A