Hukukçu Dokuzlu: Hayvan haklarını geliştireceğimiz yerde onların yaşam hakkını alıyoruz

Hukukçu Dokuzlu: Hayvan haklarını geliştireceğimiz yerde onların yaşam hakkını alıyoruz

AK Parti'nin İngiltere modeline benzer bir uygulama olarak açıkladığı ve meclise kanun teklifi olarak sunduğu 30 gün boyunca sahiplendirilmeyen sokak köpeklerinin uyutulması yasası hakkında Avukat Ali Dokuzlu, Bursada Bugün'e konuştu. Dokuzlu, "Bizim hayvan haklarını daha da genişleteceğimiz yerde onların yaşam hakkını elinden alacak bir düzenlemeye gitmemizin akıl dışı olduğunu düşünüyorum" dedi.

2024.06.03 15:02 - Son Güncellenme: 2024.06.03 16:53 - Güncel - CEREN SÜMBÜL
A
Hukukçu Dokuzlu: Hayvan haklarını geliştireceğimiz yerde onların yaşam hakkını alıyoruz

Son dönemde gündemden düşmeyen bir mesele olan AK Parti'nin meclise sunduğu kanun teklifi tepkilere neden oldu. Yasaya göre sokak köpekleri barınaklarda 30 gün boyunca sahiplendirilmeye çalışılacak. Sahiplendirilmeyen hayvanlar ötanazi uygulaması ile uyutulacaklar. Kanun teklifi hakkında Avukat Ali Dokuzlu Bursada Bugün'e konuştu. Dokuzlu, bu kanun teklinin konuşulmasının bile yanlış olduğunu aktardı.

Dokuzlu, "Bu tasarı hakkında sadece söylenenler kadar bilgi sahibiyiz bir taslak görme şansımız olmadı. İktidar partisi bunu kendi içinde tartışıyor. Bu tartışmayı toplumun vicdanlı kesimlerine kulak vermeden yapıyor. Veteriner Hekimleri Odası da zaten böyle bir tasarının yasalaşması ihtimalinde ötanazi uygulamayacaklarını bildirdiler. Bizim mevcut bir kanunumuz var 2004'te yasalaşan 5199 sayılı kanun. Biz hayvan haklarını daha da genişleteceğimiz yerde onların yaşam hakkını elinden alacak bir düzenlemeye gitmemizin akıl dışı olduğunu düşünüyorum" dedi.

"HEPİMİZ BU YASA TASARISI KARŞISINDA DURMA BORCUNA SAHİBİZ"

Dokuzlu, yasanın çıkması halinde birçok meslek grubu ve hayvanseverler tarafından tepkiyle karşılanacağını belirtti. Dokuzlu, "Bu yasa tasarısının karşısında olan insanlar; hukukçu hukuki argümanıyla, veteriner hekim kendi argümanıyla karşısında elbette duracaktır. Fakat mesleklerimizin ve bilimsel bilgimizin dışında biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, insan olarak hepimiz bu yasa tasarısının karşısında durma borcuna sahibiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.06.03 15:02 - Son Güncellenme: 2024.06.03 16:53 - CEREN SÜMBÜL
A