Hastane ölüme göndermiş

Hastane ölüme göndermiş

Gezi Parkı eylemlerinde sivil giysili 5-6 kişinin dövdüğü 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz ölümünü ardından şoke eden ayrıntılar ortaya çıktı.

2013.07.11 09:01 - Son Güncellenme: 2013.07.11 09:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Hastane ölüme göndermiş

2 Haziran'daki Eskişehir Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin dövdüğü 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz öldü. İlk hastaneden, 'Bir şeyin yok' denilerek evine gönderilen Korkmaz, beyin kanaması nedeniyle 38 gün sonra hayata gözlerini yumdu. Savcı, gizli tanık olmak isteyen bir kişiyi reddetti. Korkmaz'ın ölümüyle ilgili ilk raporda gencin "eşya taşırken merdivenden düştüğünü" söylediği iddia ediliyor. Radyoloğun kanama ve kırık olmadığı yönünde beyan verdiği ve Ali'nin sadece sağ omzunun bandajlandığı, sonrasında taburcu edildiği, evde fenalaşması üzerine yeniden hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran gecesi Eskişehir'de Ak Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer aldı. Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokağa kaçan Korkmaz, burada sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğradı. Arkadaşları tarafından yaralı bulunan Korkmaz, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tomografisi çekilen genç, 'Bir şeyin yok' denilerek evine gönderildi. Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz'ın, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Üniversiteli genç, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde 4 Haziran'da beyin ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Korkmaz, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu. Bir hafta önce solunum cihazından çıkarılan ve kendi kendine nefes almaya başlayan ancak bilinci yerine gelmeyen genç, dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Ön otopsi raporunda, "Darba bağlı beyin içi kanamasının olması ve kanamanın devam etmesi neticesi ölüm" denildi. Kesin ölüm nedeni için otopside alınan parçalar Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

17 GÜN SONRA İNCELEME

Korkmaz'ın hastaneye kaldırılmasının ardından avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz ve aile avukatı Selin Dağlar, olaydan bir gün sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, 2 gün sonra soruşturma başlattı. Ancak olay yeri incelemesi ise 19 Haziran'da yapıldı. Olay yeri raporunda "Faili belirlenemedi. Görgü tanığı yok. Olayı gösteren görüntü kaydı bulunamadı" denildi.

BAZILARI COPLUYDU

Avukat Dağlar'ın verdiği bilgiye göre, 5 Temmuz'da bir kişi, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek görgü tanığı olarak ifade verdi. Görgü tanığı ifadesinde, "Sabaha karşı olay meydana geldi. Önce bir kişi elinde sopayla adını bilmediğim ve tanımadığım kişiyi darp etti. Darp edilen kişi, önce kalkıp kaçmaya çalıştı. O sırada sivil giyimli 5 kişi daha gelerek kaçan kişiyi dövmeye başladı. Sopalar, tekmelerle dövdüklerini gördüm. Eğer yanlış görmediysem bazılarında da cop vardı" dedi.

SAVCIDAN GİZLİ TANIĞA RET

Görgü tanığı, savcıya, "gizli tanık" prosedüründen faydalanmak istediğini de belirtti. Ancak savcı, bu talebi reddetti. Dağlar, suç duyurusuyla MOBESE, işyerleri ve okulların kamera görüntülerinin incelenmesini talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Olay yerini gören bir işyerinin kamera kayıtlarına ve bilgisayar harddiskine el konuldu. Ancak harddisk ve veriler zarar gördüğü için görüntülerde geri dönüşüm yapılamadı. Bizim talebimiz üzerine el konulan iki iş yerinin kayıtlarında da görüntü bulunamadı. Harddiskler boş çıktı."

Gürkan Korkmaz da olayın örtbas edilmek istendiğini öne sürdü. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, olayın geçtiği bölgedeki 43 kamera kaydının savcılığa teslim edildiğini belirtti.  Korkmaz için ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde, ailesi ve bir grup tarafından tören düzenlendi. Törende, Korkmaz'ın üniversite cübbesi konulan tabutuna, kırmızı karanfiller atıldı. Annesi ve abisinin sarılarak gözyaşı döktüğü törene, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yakınları katıldı. Kormaz'ın cenazesi, memleketi Hatay'a gönderildi.

SORUŞTURMA ÖNCESİNDE İLK RAPOR

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine dair İçişleri ve sağlık bakanlığı nezninde geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.
İlk aşamada İçişleri Bakanı Muammer Güler, gencin ölümüne neden olduğu belirtilen dövülme iddialarına yönelik olayın aydınlatılması amacıyla "sonuna kadar gidin" talimatıyla soruşturma emri verdi. Bu kapsamda o gece nöbetçi ekiplerden, görevli güvenlik personeline, birim amirlerine kadar herkesin ifadesine başvurulacak. Ayrıca görgü tanıkları, kamera kayıtları da tekrar araştırılacak.

SAĞLIK PERSONELİ DE HESAP VERECEK
Sağlık Bakanlığı da 19 yaşındaki gencin hastaneye başvurusunun ardından yaşanan süreci de aydınlatmak amacıyla o gece ve sonrasında tıbbi tetkik ve muayeneleri gerçekleştiren, ameliyatları yapan tüm personelin ifadesini alacak. Bu kapsamda ilk aşamada bir rapor hazırlandı. Raporda 03.06.2013 tarihinde saat 02.10'da Anadolu Üniversitesi acil servisine başvurduğu belirtilen gencin ilk muayenesinin ismi belli bir kadın doktor tarafından yapıldığı anlatılıyor. Gencin olaya neden olarak da "eşya taşırken merdivenden düştüğünü" söylediği iddia ediliyor.

RADYOLOĞA EVİNDEN OKUTULDU
Tomografi cihazı olmaması nedeniyle Yunus Emre Hastanesi aciline gönderilen gencin burada bir erkek doktor tarafından muayenesinde tetkikler alınıyor. Bu tetkikler de yine evinde nöbetçi olan bir radyoloğa okutturuluyor. Radyolog "Hastada travmaya yönelik olarak kafa kaidesinde herhangi bir kırık olmadığını ve paramkimde kanamaya ait bulgu olmadığını" sözlü olarak rapor ediyor. Hastanın sadece sağ omzuna bandajlama yapılıyor.

SAATLER SONRA KANAMA TESPİTİ
06.30'da da taburcu ediliyor. Aynı gün akşam 20.00 sıralarında genç, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne bu kez konuşma zorluğu baş ağrısı ve uykuya meyil şikayetiyle başvurunca çekilen kafa tomografisi sonucunda "subaraknoid kanama" tanısıyla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ediliyor.

KALP HASTALIĞI DA VAR
Bundan sonrasında hastanın opere kalp kapak hastalığı nedeniyle Kumadin kullandığı tespit edildiği belirtiliyor. Raporun sonraki bölümlerinde çeşitli operasyonlar yapıldığı belirtilerek dün 11.15'de kardiyak arrest gelişmesi üzerine gencin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Raporun son bölümünde Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde acil serviste ana muayenesini yapan doktor H.G. hakkında ön inceleme başlatıldığı kayda geçiriliyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 09:01 - Son Güncellenme: 2013.07.11 09:01 - HABER MERKEZİ
A