Hastane bahçesinde gelen ölüm

Hastane bahçesinde gelen ölüm

Sivas'ta Cumhuryet Üniversitesi hastanesi bahçesinde altyapı çalışması sırasında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti.

2012.10.13 22:47 - Son Güncellenme: 2012.10.13 22:48 - Güncel
A
Hastane bahçesinde gelen ölüm

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin morg tarafında su drenaj boruları döşemesi için başlatılan çalışmada göçük meydana geldi. İşçilerin mesai bitimi saatinde işlerini tamamlayarak çukurdan çıkmak istedikleri sırada meydana gelen göçükte 40 yaşındaki Harun Şimşek ile 44 yaşındaki Cavit Yıldız, toprak altında kaldı. Olayın şokunu yaşayan mesai arkadaşları hemen 5 metrelik çukura inerek küreklerle arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri alarma geçirildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, toprak altında kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlattı. Çukurdaki toprağın tahliyesi için de resmi kurumlardan iş makineleri getirildi.

İLK CESET 1 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sırasında toprak altında kalan işçilerden Harun Şimşek'in cesedi olaydan yaklaşık 1 saat sonra çıkarılabildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde öldüğü belirlenen Şimşek'in cesedi hastanenin morguna götürüldü. Ekiplerin çalışma yürüttüğü sırada 10 metre uzunluk ve 5 metre derinliğindeki çukurda aralıklarla ikinci kez yeni çökmeler meydana geldi. Çökmenin kurtarma ekiplerinin çalıştığı kısmın diğer tarafında meydana gelmesi can kayıpları yaşanmasını engelledi. Çökme tehlikesine karşı çevrede birikenler uzaklaştırıldı. Toprak altında kalan işçilerin mesai arkadaşları ve yakınları da büyük üzüntü yaşadı. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Farduk Kocacık da olay yerine giderek çalışmaları yerinde izleyip, diğer işçileri teselli etmeye çalıştı.

2.5 SAAT SONRA DİĞER İŞÇİNİN CESETİNE ULAŞILDI

Ekipler ilk cesedin çıkarılmasının ardından daha derinde olan ikinci cesedi çıkarabilmek için iş makinelerinden yardım aldı. Üstte biriken toprak tabakasının iş makinesi yardımı ile kaldırılmasının ardından Afet ve acil Durum Müdürlüğü ekipleri Cavit Yıldız'ın cesedine ulaştı. Çukurdan çıkarılan ceset, aynı hastanenin morguna götürüldü. Altyapı drenaj sisteminin yenilenmesi işini üstlenen müteahhit Recai Toydemir'in de göçük sırasında olay yerinde olduğu ve geçirdiği şok sonucu hastanede tedaviye alındığı bildirdildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 22:47 - Son Güncellenme: 2012.10.13 22:48 - Alican Özbay
A