Hasankeyf Belediye Başkanı Kusen: Tabi üzüldük ama hayat devam ediyor

Hasankeyf Belediye Başkanı Kusen: Tabi üzüldük ama hayat devam ediyor

Batman Hasankeyf'in son görüntüsünü değerlendiren AK Partili Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ortaya çıkan sonucu kendisinin de beğenmediğini söyledi.

2020.07.08 15:17 - Son Güncellenme: 2020.07.08 15:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Hasankeyf Belediye Başkanı Kusen: Tabi üzüldük ama hayat devam ediyor

12 bin yıllık tarihiyle tarihin en önemli yerleşimlerinden olan Hasankeyf'te, Ilısu Barajı yapımı nedeniyle yapılan taşınma çalışmalarının ardından Anadolu Ajansı'nın, "Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor" haberi ile başlayan tartışma devam ediyor.

AK Partili Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen, tarihi beldenin son hali için, "Hasankeyf'in eski silüetini sorarsanız, benim içimde bir sızı. Hasankefy'in eski tarihi, kültürel dokusunu şu an için yakalama ihtimalimiz yok. Tabi üzüldük, ama hayat devam ediyor" dedi.

Kusen ortaya çıkan görüntünün düzeltilmesi için bölgede büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılacağını, bu konuda ve diğer düzenlemeler hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Bölgede yapılanlar nedeniyle bazı hak sahiplerinin mağdur olduğu yönündeki eleştirileri de değerlendiren Kusen, bu konuda haklı şikayetler olduğunu ve durumlarının düzeltilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.07.08 15:17 - Son Güncellenme: 2020.07.08 15:19 - HABER MERKEZİ
A