Harput: İnsanlar bu ayda yardımlaşmayı, paylaşmayı ve sevmeyi öğreniyor

Harput: İnsanlar bu ayda yardımlaşmayı, paylaşmayı ve sevmeyi öğreniyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, valilikte çalışan personel ile iftar programında bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iftar programına, vali yardımcıları ile valiliğin çeşitli birimlerinde çalışan personel katıldı.

2011.08.15 17:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Harput: İnsanlar bu ayda yardımlaşmayı, paylaşmayı ve sevmeyi öğreniyor

Vali Şahabettin Harput, açıklamasında, Ramazan dolayısıyla personele verilen iftar yemeklerinin sadece bir yemekten ibaret olmadığını, aynı zamanda çalışanların birbirleri ile görüşme ve tanışmalarına da vesile olduğunu söyledi.
    Vali Harput, "Ramazan ayı, bütün güzelliklerin birbiriyle yarıştığı, insanların melekleşme yarışına girdiği bir ay. İnsanlar bu ayda yardımlaşmayı, paylaşmayı, vermeyi ve sevmeyi öğreniyor. Bu ay aynı zamanda Müslümanların Allah'a en yakın olduğu ay." dedi.
    Bursa'da içişleri ailesini temsil edenler olarak böyle bir iftarda bir araya geldiklerini aktaran Harput, "Ramazan, aynı zamanda birlik, beraberlik ayı. İftar yemekleri vesilesiyle hiç olmazsa yılda bir kez bir araya geliyor ve birbirimizle kaynaşmış oluyoruz. Tabi bizler, Türkiye'de yaşayan insanlar olarak şanslıyız. Ama son zamanlarda Somali'de ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinde açlık çekenleri de unutmamamız lazım. Bizim israf ettiğimiz nimetler orada can kurtaracak. Bunu da unutmamamız gerek." şeklinde konuştu.
    Şimdi kıtlık çeken insanların, geçmişte Mekke'den hicret eden Müslümanlara kucak açıp sahip çıktıklarına işaret eden Vali Harput, "Şimdi ise sıra bizde. Sağ olsun milletimiz büyük bir yardım kampanyası başlattı ve vefa borcunu ödüyor." diye konuştu.
    Çalışanlardan, devletin gülen yüzü, şefkat eli olmalarını isteyen Vali Şahabettin Harput, "Buralarda halka en iyi şekilde hizmet vermek sureti ile onların 'Allah razı olsun' demeleri sonucunda da ayrı bir kazanç elde edebilirsiniz." diye ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.08.15 17:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A