Halkbank'ı da o giydirmiş
Bakan Zafer Çağlayan'ın çocuklarına ait olan ve dış cephe giydirmesi yapan şirket, Halkbank da dahil bir çok kamu kurumu ile iş yapıp, hızla büyüdü.
2013.12.24 08:57 - Son Güncellenme: 2013.12.24 08:57 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın politikaya atıldıktan sonra çocuklarına devrettiği Akel Aliminyum adlı şirketin, Halkbank da dahil bir çok kamu kurumu ile iş yaptığı ve hızla büyüdüğü belirlendi. Çağlayan siyasete girmeden önce 180 bin lira olan şirket sermayesi, çocuklarına devredince 2 milyon liraya yükseltildi.
Şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Şenol Çağlayan, Genel Müdür Mustafa Güler, Genel Müdür yardımcısı Ahmet Çağan Çağlayan ve son operasyonda tutuklanan Yönetim Kurulu üyesi Salih Kaan Çağlayan yer alıyor.
Akel Alüminyum, binalara dış cephe giydirmesi yapıyor. Bu binalar arasında Halkbank Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, MTA, Dikmen Polis Evi, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ankara Spor Salonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Havaalanı da var. Ayrıca MHP Genel Merkez binası ile CHP'li Beşiktaş Belediyesinin cephe giydirme işini de, Çağlayan'ın oğullarının firması yaptı.
Salih Kaan Çağlayan savcılık ifadesinde işleri konusunda '' Ben sanayiciyim. Alüminyum giydirme cephe işini yapıyorum. Firmamın emrinde birçok taşeron firma vardır. Örgüt diye bir şey yok. Gıda işiyle de uğraşıyorum. Bu konuda da yoğun şekilde işlerim vardır. Babamın işlerine asla karışmıyorum. Kendi işlerimi takip ediyorum'' demişti.