"Hala emin değiliz"
Charlie Hebdo saldırısından kurtulan editörler ilk kez basın karşısına çıktı
2015.01.13 17:01 - Son Güncellenme: 2015.01.13 17:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya 7 Ocak'ta düzenlenen ve 12 kişinin ölmesiyle sonuçlanan saldırının ardından geçici olarak Libération gazetesinde çalışmalarına devam eden dergi çalışanları, saldırıdan sonra ilk kez basın toplantısı düzenledi.
Toplantıdan satır başları şöyle:
Şef editör Gerard Biard: Charlie Hebdo dergisi editöryel kadrosu, yaşanan saldırının ardından çalışmaya ara vermedi ve son sayı için mesaiye devam ediyor.
Elimizden geldiğince hazır olmaya çalışıyoruz ancak oldukça geç de kaldık. Zira hem hoş ortamlarda çalışıyoruz hem de kaotik bir ortam mevcut. Organize edecek çok ama çok şey var, örneğin kağıt stoğu... Her zamanki problemlerimiz de yok değil. Ve evet, bu gece için hazırız, derginin son sayısı çıkacak, keşke iki günümüz daha olsaydı o zaman daha iyi olurdu..."
Karikatürist Luz: Son sayının kapağını size tam olarak göstermeyeceğiz, bir kısmını gördünüz ama başka şeyler de var. Hatta kapakta hala emin olamadaığımız şeyler var. Her bir detay çok önemli, Charlie'nin kapağının haberleri yansıttığına emin olmaya çalışıyoruz.
REUTERS