Güney Kıbrıs'ın 2 milyar euroluk ilk kredisi hazır
Güney Kıbrıs, ülkeyi iflasın eşiğinden çeviren 10 milyar euroluk yardım paketinin, 2 milyar euroluk ilk dilimine onay aldı. Bir sonraki transfer de haziranda.
2013.05.14 10:00 - Son Güncellenme: 2013.05.14 10:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Güney Kıbrıs'a verilecek olan kurtarma yardımının 2 milyar euroluk ilk dilimini onayladı. Toplam 10 milyar euroluk yardım paketinin 1 milyar euroluk ikinci transferi ise haziran ayında yapılacak.
YUNANİSTAN'A DİKKAT
Brüskel'de dün gerçekleştirilen toplantı sonrası bir açıklama yapan Euro Grup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan konusunda uyarılarda da bulundu. Atina hükümetine vergi gelirlerini artırmak için daha önce üzerinde anlaşılan reformları tam olarak uygulama çağrısı yapan Dijsselbloem, rekabetin önünü açmak için özelleştirmelerin hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.
BANKACILIK BİRLİĞİ'NDE İLERLEME
Bu arada, Avrupa Birliği'nin Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu üyesi Olli Rehn de yaptığı açıklamada Euro Bölgesi içerisinde oluşturulması planlanan Bankacılık Birliği'nin işleyişine ilişkin önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Olli Rehn, önümüzdeki aya kadar bu konuda bir sonuca varmayı istediklerini söyledi.