Güneş tutulması, Meksika'dan görüldü

Güneş tutulması, Meksika'dan görüldü

Son yılların en büyük astronomi olaylarından biri olarak tanımlanan tam Güneş tutulması Meksika'dan görüldü. Peki, Güneş tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

2024.04.08 20:42 - Son Güncellenme: 2024.04.08 20:57 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Güneş tutulması, Meksika'dan görüldü

Son yılların en büyük astronomi olaylarından biri olarak tanımlanan tam Güneş tutulması gerçekleşiyor. Aralık 2021'den bu yana dünyanın herhangi bir yerinde görülebilen ilk tam Güneş tutulması ve Ağustos 2017'den bu yana da ABD'den görülen ilk Güneş tutulması bu yıl meydana geliyor. Peki, Güneş tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Ay'ın Güneş ve Dünya'nın arasına girmesiyle oluşan gök olayı güneş tutulması, Meksika'nın Mazatlan kentinden gözlemleniyor.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek. Türkiye'den gözlemlenemeyecek tam Güneş tutulması, Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek.

Tam Güneş tutulması Meksika'dan başlayıp Teksas'a doğru ilerleyerek New England'a kadar ulaşacak ve Kanada'da sona erecek bir "tamlık yolu" boyunca görülebilecek. Tamlık yolu üzerindeki herhangi bir konumda insanlar önce kısmi bir tutulma, ardından tam tutulma ve ardından yeniden kısmi tutulma görecekler.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.04.08 20:42 - Son Güncellenme: 2024.04.08 20:57 - HABER MERKEZİ
A