Günden güne zamlanan Bursa simidini özel kılan ne? (ÖZEL HABER)

Günden güne zamlanan Bursa simidini özel kılan ne? (ÖZEL HABER)

Vatandaşın en hesaplı keyiflerinden biri şüphesiz fırından yeni çıkmış çıtır çıtır Bursa simidi. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde, "simid", "simidi nam çörek", "simid halka" olarak bahsettiği simide bu sıralar gelen zamlar çok konuşuluyor. Bursa'da simit fiyatı yüzde 16,6 oranında zamlanarak 1 lira 50 kuruştan 1 lira 75 kuruşa yükselmişti. Üreticiler bu zammın ham maddeye, elektriğe, doğalgaza gelen zamlarla paralel olduğu için zorunlu olduğunu söylerken, vatandaş ucuza simit yemek istediğini fakat her şeye zam geldiği için üreticiye de hak verdiğini belirtti. Peki, günden güne zamlanan Bursa simidi nasıl yapılıyor? İşte yanıtı...

2019.10.08 08:17 - Son Güncellenme: 2019.10.08 11:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Günden güne zamlanan Bursa simidini özel kılan ne? (ÖZEL HABER)
03:18 Günden güne zamlanan Bursa simidini özel kılan ne? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Günden güne zamlanan Bursa simidini özel kılan ne? (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

"BURSA SİMİDİ TÜRKİYE'DE TEK"

60 yıldır bu işi yaptığını ve çocuklarının da baba mesleğini devam ettirdiğini belirten pastane sahibi  Mustafa Tuğrul, simide gelen zam bizim elimizde olan bir zam değil hammaddeye gelen zamdan dolayı mecburen geliyor ancak vatandaşın alım gücü düşük olduğu için tepki çekiyor dedi ve "İyi simit Bursa simididir ve bu simit Türkiye'de tektir" açıklamasını yaptı.

BURSA SİMİDİNİ ÖZEL KILAN NE?

18 yıldır simit yaptığın söyleyen Fatih Usta; "Bursa simidini diğer bölge ve illerde yapılan simitlerden ayıran özellik ise hamurun halka haline getirilmesinin ardından bir süre kaynar pekmez içinde bekletilmesi, aslında yapımında bir zorluk yok ama öyle herkes simit yapamaz" şeklinde konuştu.

"ÜRETİCİ OLARAK ZAM YAPMAKTAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Mustafa Tuğrul'un baba mesleğini devam ettiren oğullarından olan Murat Tuğrul; "Simidin zamlı olmasının sebebi ham maddeye gelen zamlar, biz simidi zamlı satınca daha çok kazanmıyoruz, işin son halkası bu, ondan önce elektriğe, doğalgaza ve ham maddeye zam geliyor, mecburen simit fiyatı da yükseliyor, vatandaşın tepkisine hak veriyoruz, insanlar her şeye zam gelmesinden bıktı. Üretici olarak zam yapmaktan memnun değiliz" dedi.

"SADECE SİMİDE ZAM GELSE AMENNA"

Zam gelmeyen ürün kalmadığından yakınan bir vatandaşsa "Sadece simide zam gelse iyi, kullandığımız her şey, satın aldığımız her ürüne zam geliyor, tüketici olarak zamlardan tabii ki memnun değiliz ama üreticiyi anlıyoruz, yaptığı ürün pahalıya geliyorsa nasıl ucuza satacaklar?" diyerek zamların sadece simide değil her şeye geldiğini vurguladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.08 08:17 - Son Güncellenme: 2019.10.08 11:04 - HABER MERKEZİ
A