Gül'den Özal açıklaması

Gül'den Özal açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, Özal'ın vefatının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

2013.04.17 10:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Gül'den Özal açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Türk milletinin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak büyük bir memleket sevdasıyla çalıştığını ve üstlendiği bütün görevlerde ülkeye önemli hizmetlerde bulunduğunu bildirdi.

Özal'ı rahmet ve saygıyla andığını belirten Gül'ün mesajı şöyle:

"Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak, büyük bir memleket sevdasıyla çalışmış, üstlendiği bütün görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. Dünyanın gittiği istikameti çok iyi gören Turgut Özal, Türkiye'nin bu istikamet doğrultusunda gerçekleştirdiği değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi, ekonomimizin dışa açılması ve ülkemizin kalkınması sürecinde büyük hamlelere imza atmıştır.

Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye'nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Aziz milletimiz Turgut Özal'ı unutmayacak, daima hayırla yâd edecektir. Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 10:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:02 - HABER MERKEZİ
A