Görüntü Türkiye'den! Deste deste paralar kiralık daireden çıktı

Görüntü Türkiye'den! Deste deste paralar kiralık daireden çıktı

Esenyurt Belediyesi'ndeki rüşvet ve ihale usulsüzlüğü soruşturmasında tutuklanan Park ve Bahçeler Müdürü'nün itirafı üzerine rüşvet paralarının saklandığı boş dairedeki kilitli kasalardan milyonluk döviz çıkarken, paraları almaya boş valizlerle gelen Belediye Başkan Yardımcısı Y. U.'ın annesi ve kuzeni suçüstü yakalandı.

2026.10.16 11:03 - Son Güncellenme: 2026.10.16 11:07 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Görüntü Türkiye'den! Deste deste paralar kiralık daireden çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Esenyurt Belediyesi'ndeki ihalelere fesat karıştırılması ve müteahhitlerden rüşvet alınması iddialarına yönelik yürütülen soruşturmada aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Y. U.'ın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklanırken, 10 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Park ve Bahçeler Müdürü İ. D.'nun etkin pişmanlıktan yararlanarak verdiği ifadeler doğrultusunda rüşvet paralarının saklandığı gizli adrese operasyon düzenlendi.

İTİRAFÇI MÜDÜR GİZLİ DAİREYİ İFŞA ETTİ

Soruşturmanın seyrini değiştiren gelişme, tutuklu müdür İ. D.'nun savcılık ifadesiyle yaşandı. D, Başkan Yardımcısı Y. U.'ın talimatıyla Küçükçekmece'deki bir sitede bir arkadaşının üzerine boş bir daire kiraladığını ve bu adrese rüşvet gelirlerinin konulması amacıyla iki adet özel çelik kasa yerleştirdiğini itiraf etti.

ANNESİ VE KUZENİ VALİZLERLE EVE GELDİ

İtiraf üzerine harekete geçen emniyet güçleri, söz konusu adrese operasyon düzenleyerek dairedeki iki siyah çelik kasayı tespit etti. Ekipler kasaları açmak amacıyla çilingir beklediği esnada, Y U.'ın annesi A. U. ile kuzeni M. Z. S. ellerinde iki boş valiz ve daire anahtarıyla eve giriş yaptı. Şüpheliler içeride polis ekipleriyle karşılaşarak suçüstü gözaltına alındı. Zanlıların ilk beyanlarında adrese Yusuf Ulutaş'ın avukatı tarafından yönlendirildiklerini söyledikleri öğrenildi.

MİLYONLUK DÖVİZ ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin üst aramasında kasaların anahtarları ele geçirilirken, kasa şifrelerinin da polis ekiplerine verilmesiyle kasalar açıldı. Yapılan aramada kasaların içerisinden yüksek miktarda Euro ve ABD doları ele geçirildi. Olayla ilgili adli süreç titizlikle devam ediyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.10.16 11:03 - Son Güncellenme: 2026.10.16 11:07 - HABER MERKEZİ
A