Görme engelli kızdan 'barış' şiiri

Görme engelli kızdan 'barış' şiiri

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde yaşayan 23 yaşındaki görme engelli Sevcan Tunğ, okuma yazma bilmediği halde, kardeşlerine yazdırdığı 'Barış' adlı şiirle, barışa özlemini dile getirdi. Barışın gelmesini istediğini belirten Sevcan Tunğ, "Gören insanlar neden barışı istemiyor. Artık anaların yürekleri yanmasın, gözyaşı dökmesinler" dedi.

2013.05.02 12:52 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:52 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Görme engelli  kızdan 'barış' şiiri

Silopi'de yaşayan PTT emeklisi babanın 6 çocuğundan biri olan Sevcan Tunğ, çözüm süreci nedeniyle barışa olan umudunu dile getiren bir şiir yazdı. 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu her iki gözünü de kaybeden Sevcan Tunğ, okuma yazma bilmemenin ezikliğini yaşadığını söyledi. En büyük hayalinin okuyabilmek olduğunu anlatan Tunğ, görme engellilere eğitim verebilecek öğretmen bulamamaktan yakındı. Görebilen insanların barışı neden istemediğine anlam veremediğini dile getiren Tunğ, "Görme engelliler olarak barış istiyoruz. Gören insanlar neden barış istemiyor? Anaların yüreklerinin yanmasını istemiyorum. Annelerimiz ağlamasın, gözyaşı dökmesinler artık" diye konuştu.

ABLASI DA GÖRME ENGELLİ


Ablası 36 yaşındaki Naile'nin de doğuştan görme engelli olduğunu belirten Sevcan Tunğ, görme engellilere eğitim verebilecek bir öğretmenin Silopi'ye atanmasını istedi. 100'den fazla şiiri olduğunu anlatan Tunğ şöyle konuştu:

"Babam emekli. 6 kardeşiz. Naile ablam ve ben göremiyoruz. Silopi'de görme engelli bir çok arkadaşımız var. Hepsi de benim gibi düşünüyor. Yani görme engellilere eğitim verebilecek bir öğretmen istiyoruz. 100'den fazla şiirim var. Hiç birini yazamadığıma yanıyorum. Tüm şiirlerimi kardeşlerime yazdırıyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Lütfen görme engelli eğitim verebilecek bir öğretmeni Silopi'ye gönderin." 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 12:52 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:52 - HABER MERKEZİ
A