Gizli belge' davasında gizliliğe ret

Gizli belge' davasında gizliliğe ret

İzmir'deki 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı "gizli belge ve bilgi bulundurma" davasında duruşmaların gizli yapılması talebi reddedildi.

2013.04.17 13:11 - Son Güncellenme: 2013.04.17 13:12 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Gizli belge' davasında gizliliğe ret

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bu sabah devam edilen oturuma tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar, sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Söz alan sanık avukatı Mahmut Yılmaz, iddianamenin içeriği açısından duruşmaların "gizli" yapılmasını talep etti

Mahkeme savcısının "gizlilik" talebinin reddi yönünde mütalaa vermesinin ardından mahkeme heyeti, CMK 182. maddesi gereğince ve "iddianamenin daha önce de aleniyet kazanmış olması" nedeniyle duruşmanın açık yapılmasına karar verdi.

Sanık avukatlarının, 26 Nisan'da yapılacak tutukluluk değerlendirmesi öncesinde kendilerine söz hakkı verilmesi talebi ise mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Ara kararların açıklanmasının ardından, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından, iddianamenin sanık ve müşteki kimlik bilgileri ile tutuklama kararlarına ilişkin bölümünün okunmasına devam edildi.
Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu, toplam 357 sanık hakkında dava açılmıştı.

İddianamede adı geçen aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu 196 müşteki ve 831 mağdurdan birçoğunun suç örgütü tarafından fişlendiği ileri sürülüyor.

Sanıklardan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''kişisel verilerin kaydedilmesi'', ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek'' suçlarından müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'', ''yasaklanan bilgileri temin etmek'' suçlamasıyla 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 13:11 - Son Güncellenme: 2013.04.17 13:12 - HABER MERKEZİ
A