"Gezi olayları tesadüf değil"

"Gezi olayları tesadüf değil"

ADALET ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem TBMM'nin tatile girmesinin ardından seçim bölgesi Aydın'da sürdürdüğü ziyaretlere Didim'de devam etti. Erdem, "Gezi Parkı olaylarının Türkiye'nin ekonomik anlamda büyüme kaydettiği bir süreçte yaşanması tesadüf değil. Güç odaklarının hassas noktalarımız üzerindeki oyunlarına gelmeyelim" diye konuştu.

2013.07.17 18:52 - Son Güncellenme: 2013.07.17 18:53 - Güncel
A
"Gezi olayları tesadüf değil"

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Didim İlçesinde AK Parti Didim İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen toplantıda oda başkanları ve muhtarlarla bir araya geldi. Didim Ticaret Odası toplantı salonunda bugün düzenlenen toplantıya AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Abdurrrahim Öztürk, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Sağlık Grup Başkanı Dr. Veysel Kılıç, ilçe merkezi ve köy muhtarları ile partililer katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatile girmesi ile seçim bölgesi olan Aydın'da daha yoğun çalışma imkanı bulduklarını belirten Erdem, "IMF'ye olan borcumuz bitti. Bu borcun bitmesi beklentiydi ve varlığı bizleri üzen bir durumdu. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kurulu ülkemizin puanını artırdı. Ülkemizde ilk kez faiz oranları düştü. 3'üncü köprü, Türkiye'nin en büyük Havalimanı Projesi ve Kanal İstanbul'un ihalesi yapıldı. Ancak bir anda çıkan Gezi Parkı olayları enerjimizi düşürdü" dedi. Gezi Parkı olaylarının en çok turizm sektörünü zarara uğrattığını savunan Erdem, "Olayların tesadüf olmadığını düşünüyorum. Brezilya'da da IMF borcu bitti. Şehir içi ulaşım zammı nedeniyle karışıklık oldu. Bu tesadüf mü? Bence değil. Türkiye ile hesabı olanların hesabı bozuldu. Sorunlarını çözmüş 76 milyonun geleceğe beraber yürüdüğü bir Türkiye güç odaklarınca arzu edilmiyor. Ancak bizim de ona göre hesabımız senaryolarımız var. Bir ülkeyi iyi yönetmek payidar kılmak kolay değil" dedi.

Reyhanlı saldırısında Alevi- Sünni çatışması yaratılmak istendiğini öne süren Erdem hükümetin Anayasa çalışmaları için Uzlaşma Komisyonu kurduğunu ancak komisyon çalışmalarının arzu edilen noktaya ulaşmadığını ifade etti. 2014 yılının Yerel Seçimler ve ilk defa halkın oyu ile Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağı bir yıl olduğunu vurgulayan Erdem, "Bugüne kadar TBMM seçti hep sorun yaşandı. Şimdi bu önemli dönemeç noktasında da rahat bırakmayacaklar. Bu süreçler öncesinde Gezi'nin olması tesadüf değil. Divan Otel'in altında 2 bin sedye ve sağlık malzemesi neden bekletiliyordu, kimin için hazırlandı? Eksiklikler, kusurlar tartışılır konuşulur. Şimdi fotoğrafın bütününü görmezden gelip teferruatlara dalmayalım. Osmanlı'nın bakiyesi konumundaki ülkemiz üzerinde ki oynanan oyunlara prim verirsek sağlıklı doğru sonuca ulaşamayız" dedi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 18:52 - Son Güncellenme: 2013.07.17 18:53 - Zeynep Çelik
A